Ana SayfaHisse Öneri ListesiAk Yatırım hisse analizleri---

Ak Yatırım hisse analizleri

1 / 7
Ak Yatırım hisse analizleri
31 Ocak 2014 - 09:25 www.borsagundem.com

Garanti Bankası – NÖTR; Endekse Paralel Getiri – 4Ç13 net karını önceki çeyreğe göre %25 azalmayla 485 milyon TL olarak açıkladı ve bizim 540 milyon TL ve piyasanın 564 milyon TL kar beklentilerinin altında kaldı. Bankanın 2013 yılında 3.006 milyon TL olarak gerçekleşen net karı önceki yıla gore %2 gerileme göstermiş oldu. 
Banka karının çeyreksel bazda azalmasından yüklü sorunlu alacak girişi nedeniyle spesifik provizyonların sıçraması ve ayrıca yasal düzenlemeler çerçevesinde bankaların tüketici kredileri ve kredi kartları için daha yüksek oranda genel karşılık ayırmaya başlamaları etkin oldu. Banka karının tahminimizin altında kalması ise faaliyet giderlerindeki artışın tahminimizin üzerinde gerçekleşmesinden kaynaklandı. 
 
Garanti Bankası mevduat maliyetindeki gerileme ve TÜFE’ye endeksli kağıtların getirisinin enflasyon sayesinde yükselmesi ile net faiz marjında ise 20 baz puanlık cüzi bir artış sağladı. Kredi tarafında %5,0 lik büyüme sektördeki %6,1lik artışın altında kalırken; mevduatlarda ticari mevduattan çıkışlar nedeniyle %2,1 gerileme gözlendi. Sektörde mevduat bu dönemde %7,4 artmıştı. 
Garanti Bankası için Endekse Paralel Getiri önerimiz bulunuyor. Son düşüşün ardından hisse fiyatı 12 aylık hedefimiz olan 7,40 TL’ye gore %21 artış potansiyeli taşıyor. Garanti’nin giderek alıma daha uygun hale gelmeye başladığını düşünüyoruz. 
 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)