Ana SayfaPiyasaAk Enerji ve Özak GYO sorusu---

Ak Enerji ve Özak GYO sorusu

2 / 2
Ak Enerji ve Özak GYO sorusu
16 Aralık 2016 - 08:04 www.borsagundem.com

YATIRIMCI BEKLENTİSİ ZAYIF

SORU (2) - Özak gayrimenkul hakkında bilgi verir misiniz? 

Şükran

CEVAP - Özak GYO, 13 Temmuz 2016 günü en yüksek 2,90 TL’yi test ettikten sonra düşen bir ivme sergiledi. Hisse, yaşanan düşüşün ardından 2 Aralık günü en düşük 1,72’ye kadar indi. Bu seviyelerden gelen tepki alımları neticesinde ise şimdilerde 1,84 TL’nin üzerinde tutunmaya çalışıyor. Satıcıların harekete geçmesi halindeyse fiyatın tekrar geriye gelmesi mümkün. 

Şirket son açıkladığı 2016 yılı dokuz aylık bilançosunda kârını yüzde 84,69 oranında düşürürken 8,8 milyon TL kâr açıkladı. Söz konusu düşüşe rağmen hissenin fiyat kazanç oranı 3,24 seviyesinde bulunuyor. Mevcut oran yatırımcılara uygun görünebilir. Ancak sektör ortalamasının da 4,27 seviyesinde bulunduğunu hatırlatmakta fayda var. Görüldüğü kadarıyla yatırımcılar genel olarak sektöre yönelik kârlılıkta zayıf bir beklentiye sahip. Bu durum genel olarak fiyat kazanç oranının düşük kalmasına imkan tanımakta.  

Şirketin Genel Müdürü Fatih Keresteci’nin   5 Aralık 2016 günü basına yansıyan açıklamasında, firmanın ağırlıklı olarak perakende, eğlence, konaklama, ofis ve bunların tümünün bir arada olduğu büyük karma projelere odaklandığını belirtiyor. Öte yandan yeni otel projeleri geliştirecekleri de ifade edilen beklentiler arasında. İleriye dönük hedeflerin dile getirildiği açıklama, firmaya ilişkin yönetimin beklentilerini ifade ediyor. Bununla birlikte firmadaki gelişmelerin sektörden bağımsız olmadığını göz ardı etmemeli. Bu nedenle uzun vadede büyüme potansiyeli güçlü hisselerin takip edilmesi daha yerinde bir yaklaşım olacaktır.  


YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tolga Daniş17 Aralık 2016 01:12

    Enerji sektöründe bir tek Ayen var

  • melih demir16 Aralık 2016 14:51

    halk ve vakıfın gyo larında neler dönüyor...izleyin inceleyin...

  • melih demir16 Aralık 2016 14:50

    turcasın elektik işişde külliyen zarar..almanlar 3 yıldır kar edemiyorlar neler oluyor enerji şirketlerinde..bu almanların ticari ataşeleri uyuyormu..

  • melih demir16 Aralık 2016 14:38

    bu enerji şirketlerinden zarar edenlere devlet kayyum atamalı.hesaplar denetlenmeli..hep zarardalar..paramı aklanıyor acaba bu enerji şirketlerinde... ayrıca sarkuysanın yakın takibe alınması lazım.şirket batırılıyor...şahsiş servetlere akıyor para.**