Ana SayfaPiyasaAk Enerji ve Özak GYO sorusu---

Ak Enerji ve Özak GYO sorusu

1 / 2
Ak Enerji ve Özak GYO sorusu
16 Aralık 2016 - 08:04 www.borsagundem.com

SÜREKİ ZARAR EDİYOR

SORU (1) -  Ak Enerji için tavsiyeniz var mı? 

Bülent Papuccu

CEVAP - Düzeltilmiş verilere göre Nisan 2010’da en yüksek 3,49 TL’yi test eden Ak Enerji, sonrasında dalgalı bir seyirle sürekli düştü. Hissenin zaman zaman yukarı yönlü gerçekleştirdiği ataklar sınırlı kalırken fiyatı geçen süre zarfında nominal değerinin altına kaydı. Aralık ayının ilk günü en düşük 0,77 TL’yi test eden hisse,15 Aralık günü kapanışını 0,85 TL’den gerçekleştirdi. 

Bir hissede istikrarlı çıkış yaşanabilmesi için firmanın düzenli bir gelir ve kârlılığı yakalayabilmesi şart. Bunun dışında eğer zarar eden bir yapıya sahipse arada çıkışlar gözlense de ana yönelim düşüş yönünde olacaktır. Ak Enerji için de durum farklı değil. Şirket son açıkladığı 2016 yılı dokuz aylık bilançosunda zararını artırmış görünüyor. Söz konusu durum, önemli bir gelişme olmaması halinde yıl sonunda da zararın devam edeceği yönünde. Şirket geçmiş yıllarda da sürekli zarar etti. Birikmiş geçmiş yıl zarar toplamı 635,4 milyon TL’ye ulaştı. Mevcut mali yapı karşısında hissede istikrarlı çıkış beklemek için neden bulunmuyor. 

Kârlı firmaların takip edilmesinde fayda var.   


YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tolga Daniş17 Aralık 2016 01:12

    Enerji sektöründe bir tek Ayen var

  • melih demir16 Aralık 2016 14:51

    halk ve vakıfın gyo larında neler dönüyor...izleyin inceleyin...

  • melih demir16 Aralık 2016 14:50

    turcasın elektik işişde külliyen zarar..almanlar 3 yıldır kar edemiyorlar neler oluyor enerji şirketlerinde..bu almanların ticari ataşeleri uyuyormu..

  • melih demir16 Aralık 2016 14:38

    bu enerji şirketlerinden zarar edenlere devlet kayyum atamalı.hesaplar denetlenmeli..hep zarardalar..paramı aklanıyor acaba bu enerji şirketlerinde... ayrıca sarkuysanın yakın takibe alınması lazım.şirket batırılıyor...şahsiş servetlere akıyor para.**