Ana SayfaHisse Öneri ListesiAğustos ayı portföy önerileri ve hedef fiyatlar---

Ağustos ayı portföy önerileri ve hedef fiyatlar

1 / 14
Ağustos ayı portföy önerileri ve hedef fiyatlar
05 Ağustos 2015 - 14:40 www.borsagundem.com

Türkiye Nereye Gidiyor ?

Mükemmel fırtına

Türkiye piyasaları dısarıdan ve içerden arka arkaya gelen soklarla savruluyor. Batıda Yunanistan krizi, doguda Çin çarpması, Güney’de Suriye ve Irak’ta devam eden iç savaslar yetmezmis gibi, simdide seçimler sonrasında artan siyasi belirsizlik ve yurtiçinde artan terör eylemleri ile karsı karsıyayız. Iran’ın Batı ile anlasmasına paralel düsen petrol fiyatları sanssız bedevi konumuna düsmekten bizi kurtaran tek olumlu gelisme.

Yunanistan trajedisinde perde henüz kapanmadı

Syriza hükümetinin referandumda çıkan hayır cevabına ragmen troyka ile anlasmaya varması Yunanistan krizinin simdilik rafa kaldırılmasını sagladı. Ancak Yunanistan için tünelin ucunda ısıgın göründügünü söyleyemiyoruz. Bes haftalık bir aradan sonra %20’ye yakın bir zararla açılan Yunan borsası risk istahının ne kadar kırılgan oldugunu gösteriyor. Bizim görüsümüzde degisiklik yok. Yunanistan’da yasananlar Yunan halkı için büyük bir trajedi ve korkarız perde henüz kapanmadı. Ancak çevre ülkelere etkisi sınırlı olacak.

Sangay borsasında yaratılan balon patladı

Sangay borsasında kamu otoritesi tarafından yaratılan balon patladı. Ancak mevcut fiyatların riskleri tam olarak yansıttıgını söyleyemeyiz. Sangay borsası 2014 basındaki 2,000 seviyesinden %150 artarak 2015 Haziranında 5,200 seviyesine ulastı. Ekonominin büyümesi, sirket karları ve mali sektördeki riskler ile uyumlu olmayan spekülatif balon Haziran ortasında patladı. Büyük ortakların hisse satısına, halka arzlara getirilen sınırlamalara ve kredili alıma getirilen tesviklere ragmen ekonominin kanunları isledi ve borsa %30’a yakın geriledi.

Çin çarpmasının Türkiye’ye etkisi sınırlı

Iktisadi büyüklügüne göre Çin’in küresel piyasalardaki payı çok sınırlı. DolayısıylaÇin’den dünyaya yayılacak bir finansal kriz söz konusu degil. AncakÇin’deki yavaslama devam ederse Çin’e ihracatı olan emtia üreticileri, Asyaülkeleri, Almanya ve ABD gibi gelismis ekonomiler olumsuz etkilenecek. Türkiyeiçin kısa vadede bir tehdit yok. Tam tersine, düsük emtia fiyatları cari dengeve dezenflasyon sürecini olumlu etkileyecek. Orta vadede, küresel risk istahınınbozuldugu uç bir senaryoda durum degisir. Ama, daha vakit var.
 

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hakan277206 Ağustos 2015 09:34

    Allahın izniyle Türkiye herşeyi kaldırabilecek kudrette.bazılarının rant elde edebilmekm için piyasayı düşürüyor düşükten alıp yükseltiyor satıyor