Ana SayfaGündemİş dünyası 2017 beklentilerini açıkladı---

İş dünyası 2017 beklentilerini açıkladı

4 / 6
İş dünyası 2017 beklentilerini açıkladı
28 Aralık 2016 - 15:06 www.borsagundem.com

ASKON Genel Başkanı Koca:

2017 sorunları aşma yılı olacak

Üçüncü çeyrekte meydana gelen 15 Temmuz darbe girişiminin önceliklerin ekonomiden "Vatan" noktasına kaymasına sebep olduğunu dile getiren Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca, "Aradan geçen dört ayı aşkın bir zaman zarfında ülkemizin bütün kurumlarında yerleşmiş olan FETÖ virüsü unsurlarının tasfiye edilmesi ve güvenli bir atmosferin oluşturabilmesi için verilen mücadele yüzünden ülkedeki diğer öncelikler maalesef ertelendi. Bundan ekonomi de ciddi anlamda nasibini aldı ve makro rakamlarımızda da gerilemeler yaşanmaya başlandı." değerlendirmesinde bulundu.

Koca, dış pazarlarda var olan kritik durumda herhangi bir iyileşme olmamasının ihracatımızı olumsuz yönde etkilemeye devam ettiğini belirterek, “Kapasite kullanım oranlarının düşmesi, piyasa faizlerinin yüksek kalması ve nihayet ABD seçimleri ile birlikte devreye giren döviz hareketliliği ekonomideki olumlu havayı daha fazla dağıtıcı etki oluşturdu.” ifadelerini kullandı.

"2017 hem sorunları hem de tuzakları aşma yılı olacak diye ümitliyiz." diyen Koca, 2017 yılında, gündemdeki sistem değişikliğini halletmiş, yurt içinde terörü kabul edilebilir eşiğin altına indirmiş, Suriye’de barış imkanının oluşmasına vesile olmuş ve küresel siyasette çok daha rahat iletişim kurulabilir bir zeminde yer bulmuş bir Türkiye beklediklerini ifade etti.

Mustafa Koca, "2016 yılının son yarısındaki ekonomik performansın, 2017'nin ilk yarısında tamamen tersine dönecek şekilde yeniden büyüme trendli bir hale geleceğini değerlendiriyoruz. Dolayısıyla 2017 bizler için ümit yılı, daha büyük bir atılım yapma yılı olacaktır." dedi.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sen ne üretiyorsun30 Aralık 2016 04:34

    'Sadece laf' diyen arkadaşa: Ben de sana soruyorum. Sen ne üretiyorsun. Hangi markaların dünya çapında ün yaptı? Yoksa sen de mi sadece laf üretiyorsun!

  • demokles28 Aralık 2016 15:52

    türkiye otoriterleştikçe hukuk daha da zayıflayacak ekonomisi küçülecek para dışarı kaçacak işini kaybeden halkta huzursuzluk baş gösterecek

  • sadece laf28 Aralık 2016 15:33

    ne üretiyorsun ? dünya çapında kaç markan var ?