Ana SayfaHisse Öneri Listesi9 hisse için hedef fiyat tavsiyesi---

9 hisse için hedef fiyat tavsiyesi

1 / 9
9 hisse için hedef fiyat tavsiyesi
15 Şubat 2016 - 09:39 www.borsagundem.com

HSBC, TÜRK TRAKTÖR İÇİN FİYAT HEDEFİNİ 83,1 TL'DEN 87,6 TL'YE YÜKSELTTİ

HSBC, Türk Traktör için tavsiye ve hedef fiyatını yükseltti
     
HSBC, Türk Traktör için 'Tut' olan tavsiyesini 'Al'a yükseltti.
HSBC,  konu ile ilgili raporunda, İNA modeline dayalı hedef değeri 83.1 TL’den 87.6 TL’ye yükseltdi.
Raporda şu değerlendirme yapıldı:
"Türk Traktör’ün 4Ç’de açıkladığı beklentilerin üzerindeki sonuçları kanımızca traktör iç pazarındaki güçlü talep, satış 
kompozisyonunda olumlu değişim (iç pazar ağırlıklı), üretimde ve yeni fabrikada sağlanan verimlilik artışı, EUR/USD paritesindeki durulma ve emtia fiyat düşüşlerinin maliyetlere olumlu yansımasından kaynaklanıyor. 
Tarım sektörüne ve traktör alımlarına yönelik devlet desteklerinin 2016 yılında devam ediyor olması, hava koşullarının ve çeşitli tarım maliyetlerinin (gübre ve mazot gibi) çiftçi lehinde bulunuyor olması nedeniyle bu yıl hasat ve verimlilik açısından güçlü bir yıl daha geçirileceğini düşünüyoruz. Traktör pazarı tahminimizi yukarı yönde revize ederek bu yıl %5 büyüme öngörüyor, ihracatta ise geçen yılki zayıf seyirden sonar yatay bir yıl öngörüyoruz. Türk Traktör için bu paralelde  revize ettiğimiz tahminlerimiz ışığında 2016’da %16 satış geliri, %21% FAVÖK ve %18 kar artışı bekliyoruz. 
İNA modelimize dayalı hedef değerimizi 83.1 TL’den 87.6 TL’ye yükseltiyor ve %23 getiri doğrultusunda Tut olan tavsiyemizi Al’a yükseltiyoruz. Bu yıl toplam 300m TL nakit temettü beklentimiz (hisse başına 5.6 TL) yaklaşık %7.9 temettü getirisine işaret etmektedir. " 

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ismail 15 Şubat 2016 12:22

    BİRİSİ 83 DİYOR BİRİSİ 86,6 DİYOR HABGİSİNE İNANNALIM TÜPRAŞ BÜYÜK FİRMA NETİ YOKMU BUNU BUNLARIN KAFASINA GÖREMİ ŞİRKET HİSSELERİ KOÇ NERDE?