Ana SayfaHisse Öneri Listesi8 şirket için hedef fiyat tavsiyesi---

8 şirket için hedef fiyat tavsiyesi

1 / 6
8 şirket için hedef fiyat tavsiyesi
04 Kasım 2015 - 15:22 www.borsagundem.com

Gedik Yatırım, Çelebi için 45,5TL hedef fiyat ile 'Endeksin Üzerinde Getiri' tavsiyesi verdi

 

Gedik Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Şirket rapor tarihi itibariyle 13.20XPD/DD ve 15.50XF/K ve %85 özvarlık karlılığı ile işlem görmektedir. Şirketin yıllar itibariyle finansal görünümünde görülen istikrarlı seyir dikkat çekmektedir. Bunun yanında havacılık sektöründe devam eden büyüme beklentileri ve şirketin inorganik büyümesini devam ettirmeyi hedefledikleri görülmektedir.

 

Çeşitlendirilmiş hizmet ağı, kur hareketlerine karşı doğal hedge mekanizması ve yüksek temettü performansı Çelebi’nin diğer pozitif yanları olarak sıralanabilir. Her ne kadar Sabiha Gökçen Havalimanı’nda Pegasus’a verilen yer hizmetlerinin sonlanacak olması şirket üzerinde bir risk oluştursa dahi biz bu etkinin sınırlı kalacağını düşünüyoruz.

Yaptığımız satış ve kar tahminlerine göre şirketin 2015 üçüncü çeyrekte 562 milyon TL hasılat, 122 milyon TL FAVÖK ve 66 milyon TL net kar elde ederek şirketin bugüne kadar ki en yüksek karını elde etmesini bekliyoruz.

 

SONUÇ

 

Şirket rapor tarihi itibariyle 13.20XPD/DD ve 15.50XF/K ve %85 özvarlık karlılığı ile işlem görmektedir. Şirketin yıllar itibariyle finansal görünümünde görülen istikrarlı seyir dikkat çekmektedir.

Bunun yanında havacılık sektöründe devam eden büyüme beklentileri ve şirketin inorganik ve satın almalar ile büyümesini devam ettirmeyi hedefledikleri görülmektedir.

Çeşitlendirilmiş hizmet ağı, kur hareketlerine karşı doğal hedge mekanizması ve yüksek temettü performansı Clebi’nin diğer pozitif yanları olarak sıralanabilir. Her ne kadar Sabiha Gökçen Havalimanı’nda Pegasus’a verilen yer hizmetlerinin sonlanacak olması şirket üzerinde bir risk oluştursa dahi biz bu etkinin sınırlı kalacağını düşünüyoruz. Yaptığımız satış ve kar tahminlerine göre şirketin 2015 üçüncü çeyrekte 562 milyon TL hasılat, 122 milyon TL FAVÖK ve 66 milyon TL net kar elde ederek şirketin bugüne kadar ki en yüksek karını elde etmesini bekliyoruz."

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • koray04 Kasım 2015 20:25

    halkbank için daha 1 hafta önce hedef fiyatı 11.30 yapan yapıkredi değilmiydi, hepsi yalan dolan bu hedef fiyat güncellemelerini veren şirketlere yüklü ceza kessin spk. milleti yanlış yönlendiriyorlar