Ana SayfaHisse Öneri ListesiAracı kurumların en çok önerdiği 7 hisse---

Aracı kurumların en çok önerdiği 7 hisse

1 / 10
Aracı kurumların en çok önerdiği 7 hisse
31 Ekim 2016 - 12:31 www.borsagundem.com

Hareketli bir süreçten geçen piyasalar siyasi ve jeopolitik gelişmelerle şekillenirken, Fitch'in vereceği not karan ve FED'in Aralık’ta faiz artırma olasılığı borsa üzerinde baskı yaratıyor. Bu süreçte uzmanlar 'uzun vadeli reel getiri beklentisiyle' hareket edilmesi gerektiğini söylüyor. En çok da Akbank, BM, Emlak Konut GYO, Enka inşaat, Garanti Bankası, Soda Sanayi ve Tofaş öneriliyor.

20l6'nın ilk yarısında küresel risk iştahındaki bozulmalar piyasalardaki gidişatı belirlerken, yurtiçinde siyasi ve jeopolitik risklere bağlı dalgalanmalar yaşandı. Yılın son çeyreğine ise Moody's'in Türkiye'nin notunu indirmesiyle 'yatırım yapılabilir' iki nottan birini kaybetmiş olarak girdik. Piyasalar açısından hareketli geçen son çeyrekte en önemli gündem, FED'in aralık ayında faiz artırma olasılığı olarak öne çıkıyor. Bu noktada piyasadaki baz senaryo, "8 Kasım'da Hillary Clinton ABD Başkanı seçilir, FED aralıkta faiz artırır ve 2017'ye iki faiz artırımı beklentisiyle girer" şeklinde özetleniyor.

Aralık ayına yaklaştıkça FED faiz tartışmaları, gelişmekte olan ülke borsaları üzerinde baskısını artırıyor. Borsa İstanbul (BİST) tarafında iki aydır süregelen 75.000-80.000 aralığındaki fiyatlama hareketleri devam ediyor. Kur oynaklığı derecesi için risk primini artırıcı her türlü gelişme de piyasaların radarında bulunuyor. TCMB'nin yedi aydır devam ettiği faiz indirim sürecine kur oynaklığı ile iç ve dış belirsizlikler nedeniyle ara verdiğini kaydeden uzmanlar, önümüzdeki süreçte dikkatlerin FED'e ve TCMB'ye ek olarak Fitch'in ülke notu kararında ve başkanlık referandumu sürecinde olacağını belirtiyor.

YEDİ HİSSE ÖNE ÇIKIYOR

Piyasaların yön bulmaya çalıştığı bu hareketli süreçte, yatırım karan verirken tüm dinamikleri göz önünde bulundurarak hareket etmek gerekiyor. 'Portföy nasıl oluşturulmalı' sorusuna cevap arayan yatırımcılar için en önemli yatırım araçlarının başında 'hisse senedi' geliyor. Açıklanmaya başlayan üçüncü çeyrek bilançolarının hisse seçimi üzerinde etkili olması nedeniyle yakından takip edildiği bu dönemde, Ekonomist’ten Ceren Oral aracı kurumlar tarafından en çok önerilen hisseleri araştırdı.

Değerlendirmeler sonucunda toplam 38 hisse senedi için 'alım' önerisi geldi. Hisse senedi model portföyünde Akbank, BİM, Emlak Konut GYO, Enka İnşaat, Garanti Bankası, Soda Sanayi ve Tofaş, en çok önerilen 7 hisse olarak öne çıkıyor.

Uzmanlar, hisse tarafında 'kısa vadede kâr etmekten çok uzun vadede reel getiri beklentisiyle hareket edilmesi' tavsiyesinde bulunuyor. Uzun vadede endeksin dip yaptığı noktalarda ve piyasanın moralinin yüksek olduğu dönemlerde bankacılık grubunun sanayi grubuna göre daha fazla performans vaat ettiği ve olası yukarı yönlü trendlerde bankacılık hisselerinin daha fazla tercih edilebileceği ifade ediliyor. Aşağı yönlü piyasa eğilimlerinde ise sanayi hisselerinin ağırlığının artırılabileceği kaydediliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sadettin barlak04 Kasım 2016 22:46

    yine anlaşıldıki bu aracı kurumlar hisse önerileri ayyuka çıktığı zaman sonraki bir iki gün içerisinde borsa gümlüyor.

  • cevdet menteş 01 Kasım 2016 13:28

    Merhaba borsada yükselişlerde düşüşlerde bankalar öncülüğünde oluyor son Telekom hissesindeki kredi nedeniyle ve fitch not indirimi olası düşüşe geçebilir zaten sektör ortalamasının üzerinde.

  • ömer31 Ekim 2016 13:33

    bugün gelecek olan bilançolar sonucu yarın çoğu hissede yüzde 5 e yakın yükselişler olacaktır.