Ana SayfaPiyasa6 aracı kurumun önerdiği banka hissesi---

6 aracı kurumun önerdiği banka hissesi

2 / 15
6 aracı kurumun önerdiği banka hissesi
27 Mayıs 2019 - 12:02 www.borsagundem.com

BİST 100'de en büyük ağırlık bankalara ait. Dolayısıyla bankalara gelen alış veya satışlar, endeksin yükselmesine veya düşmesine yol açıyor. Nitekim 19 Mart'ta 104.862'yi test eden ve bir daha da 100.000'leri göremeyen BİST 100, 27 Mart'ta 91,855'e, geçen hafta ise 85.000 seviyesine kadar geriledi. Bu gerilemedeki temel etken, bankalara gelen satışlardı.

Ceren Oral’ın Ekonomist’teki haberine göre yedi aracı kurumun banka hisselerindeki öneri ve hedef fiyatlarını göre, altısı Yapı Kredi Bankası (YKB) için 'al' dedi. Beş kurum da Akbank, Garanti ve Vakıfbank için 'alım' önerisinde bulundu.

Gedik Yatırım Araştırma Direktörü Ali Kerim Akkoyunlu, ilk çeyrekte ekonomide başlayan kademeli dengelenmeyle bankalarda çekirdek faiz makasının düzelme, kredi büyümesinin artma trendine girmeye başladığını söylüyor. Akbank'ın sonuçlarıyla bir adım öne çıktığına değinen Akkoyunlu, diğer özel bankaların beklentilere paralel, kamu bankalarının ise beklentilerin altında bir performans sergilediğini kaydediyor.

GCM Yatırım Ekonomisti Enver Erkan, ilk çeyrekte bankaların olumlu finansal sonuçlar elde edemediğini söylüyor. Erkan, bunun nedenini, "Kredi-mevduat makasında bir miktar iyileşme görülse de kredilerdeki geri dönüşün henüz pozitif bölgeye geçmemesi ve TÜFEX getirilerindeki azalma çerçevesinde net faiz gelirlerindeki gerileme, çift haneli kâr düşüşünde etkili oldu" diyerek açıklıyor.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • faruk bulut29 Mayıs 2019 11:56

    hürriyet gazetesinde soygun var bence ytd. ky soyuyorlar

  • XxxX27 Mayıs 2019 19:10

    YKB VE HÜRRİYET GAZETECİLİĞE LANET GELSİN.HELE HÜRRİYET GAZETECİLİĞE DAHA ÇOK LANET OLSUN.BAŞKA GAZETE HİSSELERİ KISA SÜREDE 4-5 KAT YAPTI BU HİSSE DAVAR GİBİ YATIYOR NE TEMETTÜ NEDE YÜKSELİYOR.YAZIKLAR OLSUN BUNLARIN SAHİPLERİDE İŞADAMIYIM DİYE ORTALIKTA DOLAŞIYORLAR YA YAZIKLAR OLSUN.

  • Bika27 Mayıs 2019 18:20

    Yabancı fonlar banka hisselerini satıyorlar !