Ana SayfaŞirket Haberleri4 sektör ve 2 şirketin haber analizleri---

4 sektör ve 2 şirketin haber analizleri

2 / 6
4 sektör ve 2 şirketin haber analizleri
09 Haziran 2014 - 09:13 www.borsagundem.com

Tav Havalimanları Holding (TAVHL, Öneri "TUT", Sınırlı Pozitif): Tav Havalimanları Holding'den yapılan açıklamaya göre TAV Havalimanları'nın Mayıs ayında hizmet verilen yolcu sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre %9 oranında artarak 8,02 milyona ulaşmıştır.  İlk beş ayda Tav'ın hizmet verdiği toplam yolcu sayısı ise 36,03 milyona ulaşmış ve bir önceki yılın aynı dönemine göre %14 oranında oldukça yüksek bir artış kaydetmiştir. Yurt içinde ilk beş ayda en yüksek artış %11 ile İstanbul Atatürk Havalimanında kaydedilmiştir. Ankara Esenboğa ve İzmir Havalimanlarında ise ilk beş ayda toplam hizmet verilen yolcu sayısı sadece %7 oranında artmıştır.  

Yurt dışında ise %32 ile en yüksek artış Medine Havalimanında gerçekleşmiştir.  TAV Holding'in yurtdışında hizmet vermiş olduğu toplam yolcu sayısı ise beş ayda 5,2 milyon ile toplam hizmet verilen yolcu sayısı içinde sadece %14,4'lük paya sahiptir. TAV Holding'in faaliyet gösterdiği havalimanlarındaki ticari uçuş sayısı da Mayıs ayında %14 oranında artarak 63.841 olurken, Ocak-Mayıs döneminde ise artış oranı %16 olarak gerçekleşmiş ve toplam uçuş sayısı 287.829'a yükselmiştir.
Ocak- Mayıs döneminde hem hizmet verilen yolcu sayısındaki %14'lük büyüme, hem de ticari uçuşlarda kaydedilen %16'lik artış Tav Havalimanları'nın 2014 yılının ilk yarısında büyümeye devam ettiğini ve ilk çeyrek mali sonuçlarının ardından ikinci çeyrek sonuçlarının da hizmet verilen yolcu sayısındaki büyümede biraz yavaşlama olsa da iyi geleceğine işaret etmektedir.

ZİRAAT YATIRIM ARAŞTIRMA

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)