Ana SayfaAracı Kurum Raporları4 hissede 'AL' tavsiyesi var---

4 hissede 'AL' tavsiyesi var

1 / 8
4 hissede 'AL' tavsiyesi var
07 Ağustos 2019 - 09:10 www.borsagundem.com

Vakıf Yatırım, Aselsan için 30,00 TL hedef fiyatını ve 'AL' tavsiyesini sürdürdü.

 Vakıf Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:"İşletme sermayesinde düzelme yok (=) Aselsan, 2Ç19'da beklentimizin %15 altında, piyasa beklentileri doğrultusunda yıllık bazda %19 artışla 704 mn TL net kâr açıkladı.

Operasyonel tarafta sürpriz yaşanmazken, esas faaliyetlerden sağlanan kur farkı gelirlerinin beklentimizin altında gerçekleşmesi, net kârdaki sapmanın ana sebebi oldu. Diğer yandan, hisse senedinin yılbaşından bu yana endeksin %29 altında gösterdiği performansın ana nedeni olan işletme sermayesindeki bozulma bu çeyrekte de devam ederken, bu bozulmanın bir yansıması olarak Aselsan'ın azalan nakit varlıklarının yanında artan kısa vadeli borçlardan dolayı net nakit pozisyonu çeyreksel bazda 1,3 mlr TL azalarak 165 mn TL'ye sert bir düşüş kaydetti. Her anlamda piyasa beklentilerine paralel gerçekleşen 2Ç sonuçlarına rağmen, bilançoda devam eden bozulmaya piyasa tarafından aşırı önem atfedildiğini ve hisseyi olumsuz etkileme ihtimali olduğunu değerlendiriyoruz. Bununla birlikte söz konusu bozulmanın Şirketin uzun dönemli seyrine baktığımızda doğal bir süreç olduğunu ve aşırı fiyatlandığını değerlendiriyor, tahminlerimize paralel gerçekleşen sonuçların ardından modelimizde ve tavsiyelerimizde herhangi bir değişikliğe gitmiyoruz (Hedef fiyat: 30,00 TL, KVÖ: Endeksin Üzerinde Getiri, UVÖ: AL)."


YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • oyuncu07 Ağustos 2019 11:22

    Aselsana yazık ediyorlar.Hangi namussuz yapıyor bu hareketleri anlamıyorum.ınsıder tradın yoksa bu hisse de bende neyim.

  • ismail midiliç 07 Ağustos 2019 10:55

    yaw migros için bir dogru karar verin  20-26-22- hangigisi dogru  bilelim 

  • YORUM07 Ağustos 2019 10:47

    bunlar içinde zarar eden tek hisse migros,  ancak nedense yükselen tek hisse de  yine migros,  ne yapalım zarar eden şirketlere mi yatırım yapalım, zarar edenler prim yaptığına göre....