Ana SayfaHisse Öneri Listesi4 Gayrimenkul YO raporu, 2 'AL' tavsiyesi---

4 Gayrimenkul YO raporu, 2 'AL' tavsiyesi

3 / 4
4 Gayrimenkul YO raporu, 2 'AL' tavsiyesi
30 Nisan 2014 - 15:04 www.borsagundem.com

Yapı Kredi Yatırım, Alarko Gayrimenkul için 30TL hedef fiyat ile 'AL' tavsiyesini korudu.

Yapı Kredi Yatırım, konu ile ilgili raporunda, Alarko Gayrimenkul'ün yüzde 48 yukarı potansiyele işaret ettiğini belirtti.

Raporda şu değerlendirme yapıldı:    "Gayrimenkul portföyü %80 iskontolu

AL tavsiyemizi koruyoruz. Alarko GYO’nun yabanci para cinsinakit pozisyonu NAD’inin %40’ini olustururken nakdi düstügümüzdemevcut degerleme gayrimenkul portföyüne göre %80 iskontolu islemgördügünü gösteriyor. Bu yüksek iskontonun temel nedenini, riskistahinin yüksek oldugu dönemlerde yeni bir projeye girismeyisleaçiklayabiliriz. Ancak, Maslak ve Eyüp arsalari önemizdeki dönemdefirsat yaratabilir. Cumhurbaskanligi seçimleri öncesi belirsizliklerriskten kaçinma istegini artirabilir ve TL’yi zayiflatabilir, bu da dövizbazli net nakdi bulunan Alarko GYO’ya olumlu yansiyacaktir. 12aylik hedef fiyatimiz 30 TL ile %48 yukari potansiyeline isaretetmekte olup hissede AL tavsiyemizi koruyoruz.   

Maslak Projesi gizli bir hazine. Maslak arsasinin m2 degeri,imar durumu nedeniyle ekspertiz raporuna gore 2,100 TLseviyesinde bulunuyor. Halbuki, yakin bölgedeki projelerin arsadegerleri için 3,500-22,500 TL arasi degisen rakamlar isaret ediliyor.Emlak’in Maslak 1453 projesi için biçilen degerin yarisini bile alsakpotansiyel deger Alarko’nun Maslak arsasina biçilen degeri %50artiriyor, bu da su anki piyasa degerinin neredeyse %20’sine denkgeliyor. Ancak, projenin zamanlamasi su anda belirsizligini koruyor.

Eyüp’te kentsel dönüsüm projesi olabilir. Eyüp’teki endüstriyelbina su anda göreceli düsük bir degere (kira verimi %1.7) kiralandi(diger gayrimenkullerinin ortalama verimi %11 civarinda bulunuyor).Ancak, bölge su anda kentsel dönüsümden geçiyor ve orta vadedeAlarko burada çok amaçli bir proje ya da otel/konut projesi yapabilir.

Düsük risk profili. Alarko GYO’nun ekspertiz degerleri %9kiralama verimini gösterirken piyasa degeri verimi %6 seviyesinde.Alkent 2000 Projesi’nde 13 konut bulunuyor ve bu proje sirketin son10 yildaki tek konut projesi. Sirket nakdinin çogunu (2013 itibariyle168 milyon TL, 79 milyon Dolar) yabanci para cinsi tutuyor ve TL’nindeger kaybetmesinden ciddi kar elde ediyor."

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)