Ana SayfaHisse Öneri Listesi3 cam şirketi için 3 rapor---

3 cam şirketi için 3 rapor

1 / 3
3 cam şirketi için 3 rapor
10 Ekim 2013 - 08:49 www.borsagundem.com

Şişecam, zayıf finansallara rağmen yılbaşından bu yana endeksin üzerinde getiri sağladı. Süregelen düşük finansal performansa rağmen (grubun VAFÖK marjı son altı çeyrekte tarihi düşük seviyelerde seyretti), Şişecam hisseleri yılbaşından bu yana BİST 100 endeksinin %9 üzerinde getiri sağladı. Bu performansı tetikleyen ilk faktör uzun yıllardır beklenen Paşabahçe halka arzına yönelik çalışmaların hızlandığına yönelik yılın ilk aylarında gelen haberler oldu. Bunun yanı sıra Mayıs sonundan itibaren piyasada yaşanan geri çekilme esnasında cam sektörüne yatırım yapan yatırımcıların iştirak hisselerinden ziyade daha likit durumda olan ana şirkete yönelmesi de hissenin bu göreceli olumlu performansına destek olan diğer bir etken oldu.
Şişecam, borsaya kote olan iştiraklerinin değerine göre yüksek primle işlem görüyor. Şirket hedef net aktif değerine göre %4 iskontolu, işlem gören iştiraklerinin değerine göre ise son üç yıl ortalaması olan %50’nin üzerinde, %70 primli işlem görüyor. Bu seviye, yılın başlarında Paşabahçe’nin halka arzına yönelik haberler ilk gündeme geldiğinde Şişecam’ın yükselen fiyatıyla birlikte görülen primin de üzerindedir. Mevcut piyasa koşullarında Paşabahçe halka arzının şu an için ötelendiğini öngörüyoruz.Bu paralelde kısa vadede grup şirketlerinin değerine göre Şişecam’ın priminde daralma bekliyoruz.
Şişecam için “Endekse Paralel Getiri” önerimiz bulunurken, 12 aylık hedef fiyatımız 3TL seviyesi (önceki 2.83TL) %4 yukarı potansiyele işaret ediyor.
Şişecam yerine, önümüzdeki dönemde büyüme tarafında grup şirketlerinin başını çekecek olan Trakya Cam’ı tercih ediyoruz. Şişecam’da, 2013‐2015 döneminde konsolide ciro ve VAFÖK’te sırasıyla %16 ve %23 ortalama büyüme öngörüyoruz.
Bu rakamlar temel olarak Trakya Cam’ın büyük ölçekteki kapasite artışı sonrası ciro ve VAFÖK’de sağlayacağı %32 ve %49 büyüme beklentileriyle desteklenmektedir.
Teknik Analiz:
Hissede çok belirgin bir olumsuzluk olmamakla birlikte zayıflama eğilimi hakim. 21 günlük ağırlıklı ortalama civarında hareket yaşanıyor. 2.83 altında yaşanacak bir sarkmanın ilk aşamada 2.75 seviyesini gündeme getirebileceğini düşünüyoruz. Olumlu görünüme geri dönüş için ise en azından 2.92/95 bandının aşılması gerektiğini belirtebiliriz.
AK YATIRIM ARAŞTIRMA

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • INSAYDIRIN KRALI MUTLU10 Ekim 2013 10:35

    ARKADASLAR SABAH MUTLUYA HABER GELMEDEN KAGIT TAVAN OLUYOR 4 LIRADAN BERI MAL TOPLANIYOR HABER GELMEDEN HISSE TAVAN TAVAN OLDUKTAN SONRA KAP A HABER DUSUYOR BU INSAYDIR DEGILDE NE EY SPK OYUYORMUSUN GOZLERINI AC TA BAK UC KAGIDA