Ana SayfaHisse Öneri ListesiBrexit ve FED’e rağmen “al” veren hisseler---

Brexit ve FED’e rağmen “al” veren hisseler

1 / 11
Brexit ve FED’e rağmen “al” veren hisseler
20 Haziran 2016 - 13:20 www.borsagundem.com

Bu hafta piyasalar, İngiltere'deki referanduma kilitlenecek. Beklentiler muhtelif. Analistler, düşüşlerde orta-uzun vadeli olmak koşuluyla bazı güçlü şirket hisselerinin alınabileceğini dü­şünüyor. İşte, analistlerin seçtiği, bu özelliği taşıyan 29 hisse...

Amerikan Merkez Bankası (FED) önceki hafta piyasanın beklediği gibi faizlerde değişikliğe gitmedi. 2016 yılı için ortala­ma faiz oranı beklentisi yüzde 0.875 olurken, FED'in iki faiz ar­tışı ihtimalinin devam ettiği görülüyor. Ancak bu yıl bir faiz ar­tışı bekleyen üye sayısının iki faiz artırımı bekleyenlerden daha fazla olduğunu belirtelim. FED'in kısa vadeli temkinli duruşuna devam ederken uzun vadeli tahmin ve politikalarında ise bir de­ğişiklik olmadığını söylemek mümkün.

Öte yandan 23 Haziran'da Avrupa Birliği'nde (AB) kalınıp kalınmayacağı (Brexit) referandumuna gidecek olan İngilte­re'deki belirsizliğin küresel hisse senedi piyasasında satış baskı­sına neden olurken güvenli varlıklara olan talebi artırdığı görü­lüyor. Son günlerdeki gelişmelere paralel olarak piyasalarda FED'den çok Brexit beklentisi etkili. Küresel borsaların eşliğin­de Borsa İstanbul'da da satış baskısı devam ediyor. Analistler İngiltere'nin AB'den ayırılması durumunda hisse senedi piyasa­sında satışların daha ciddi boyuta ulaşmasından endişe ediyor.

Bu hafta perşembe günü gerçekleşecek "Brexit" ile ilgili referandu­mun İngiltere'nin AB içinde kalması şeklinde bir sonuçla neticelen­mesi halinde ise piyasalardaki tedirginliğin ortadan kalkarak, gözlerin FED'in temmuz ayı toplantısına çevrilmesi bekleniyor.

FED konusunda ise piyasaların beklentisi bir faiz artışı olacaksa bu­nun temmuz ayından çok eylül, hatta ABD'de seçim senesi olması do­layısıyla aralık ayına sarkabileceği yönünde.

Kısacası piyasalar kısa vadede Brexit, orta vadede de FED belirsiz­liği yaşıyor. Bu nedenle de BIST'te sıkışık ve dalgalı bir seyir bekleni­yor. Ancak analistlere göre, geri çekilmelerde perakende, inşaat, kimya, enerji, madencilik, holding, bankacılık, otomotiv, cam, sanayi, inşaat-yapı, gıda ve beyaz eşya sektöründe seçici olmak kaydıyla orta ve uzun vadeli pozisyon alınabilir. Analistler bu özellikleri taşıyan 29 hisse senedi belirledi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)