Ana SayfaHisse Öneri ListesiTemettü beklentisi güçlü 28 hisse---

Temettü beklentisi güçlü 28 hisse

1 / 7
Temettü beklentisi güçlü 28 hisse
23 Ocak 2017 - 09:43 www.borsagundem.com

Hisse senedi değer kazancına ek olarak her yıl düzenli temettü ödemesi yapan şirketler 2017 yılının da gözdesi olacak. Analistler temettü miktarlarının hisse senedi sahiplerini tatmin etmesini bekledikleri 35 hisseyi belirledi…

Hisse senetleri borsada işlem gören şirketlerin yılsonu bilançolarını açıklamasına çok az bir zaman kaldı. Analistler hummalı bir şekilde çalışarak borsada yılsonu tahminlerinin yanı sıra temettü miktarlarını hesaplıyor. Çünkü her yılın 1 Ocak-31 Mayıs döneminde düzenli temettü ödeyen şirket hisselerinde pozitif hareketler yaşanıyor. Borsaya yatırım yapacaklara 2016 yılsonu bilanço beklentilerini izlemelerini de öneren analistler, yüksek temettü açıklaması beklenen şirket hisselerinin ön plana çıkacağını söylüyor. 2016 bilançolarının açıklamasının ardından temettü tutarları da kesinleşecek. Aracı kurum analistleri, bugünlerde hangi şirketin ne kadar temettü vereceği üzerine araştırmalar yapıyor. Kısacası yıllık bilanço beklentileri paralelinde temettüler de belirleniyor. Bu nedenle uzmanlara göre, şu dönemde temettü ödeme potansiyeli yüksek hisseler tercih edilmeli. 

Uzun vadeli düşünen ve borsaya yatırım yapmak isteyenlere fiyatı ucuz ve temettü beklentisi olan hisseleri öneren analistler, hisse senedi değer kazancına ek olarak her yıl düzenli temettü ödeyen şirketlerin 2017 yılının gözdesi olacağını belirterek temettünün yıllık bazda ek getiri olarak görülebileceğini hatırlatıyor. Bu temettünün düzenli mi, yoksa bir sefere mahsus olarak mı yüksek olduğuna da dikkat edilmesini vurguluyorlar. Ayrıca söz konusu şirketin karlılık, büyüme, mali yapı gibi diğer faktörlerine de bakılması özellikle belirtiliyor. 


ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Balikçı Temel10 Şubat 2017 22:58

    SODA neden dahil olabilir ki? % 7.5 çok çok düşük. Türk Traktöre bakın, 1 kuruş nominal değerli hisseye karşılık 6 kuruş verecek. Bunun yüzde ifadesini yapınca kıyaslayabilirsiniz.

  • Yorumspor23 Ocak 2017 16:20

    Bu listeye SODA hissesinin dahil edilmesi gerekirdi düşüncesindeyim. 2016 yılında hatırı sayılır temettü ödemesi yaptı. 2017 yılı içinde % 7,5 dağıtım öngörüsü yapılmaktadır. 2016 yılı bilanço beklentisi yüksel olan bir hissenin dışarda kalmaması gerekirdi.

  • melih23 Ocak 2017 10:29

    .beyoğlunda bir han satlığa çıkmış 450 milyon icradan..sarkuysanın organize ekibin dış ortak kilimcilerin desteğiğle bir kaç yıl evvel sattığı o bölgedeki han kaça satılmıştı***acaba.***