Ana SayfaPiyasaO sektörün hisselerinde yüzde 28 artış beklentisi---

O sektörün hisselerinde yüzde 28 artış beklentisi

1 / 8
O sektörün hisselerinde yüzde 28 artış beklentisi
21 Kasım 2016 - 12:40 www.borsagundem.com

Gübrenin verimi gelecek yıl çıkacak

Tarım Bakanlığı'nın AN ve CAN gübrelerinin satışını durdurması ile gözler hisseleri borsaya kote üreticilere çevrildi. Analistler azot bazlı gübrelere artan talebin bu negatif etkiyi absorbe edeceğini söylüyor. Gübre hisselerinde ise uzun vadede yüzde 28 civarında yükseliş öngörülüyor.

Haziran ayında Tarım Bakanlığı, terör saldırılarının ardından terör örgütleri kolay bomba yapılabildiği için patlayıcı yapımında kullanıldığı gerekçesiyle amonyum nitrat (AN) ve kalsiyum amonyum nitrat (CAN) gübrelerinin satışını (9 Haziran tarihi itibariyle) süre belirtmeksizin durdurdu. Ancak üretim değil satış yasaklandı. Stoklara, üretilmiş olanlara ve halen üretilenlere de yediemin uygulaması getirildi. Sonradan ihracat ve depolara şevkle ilgili olarak Bakanın oluru ile bakanlığın iznine tabii mal sevkiyatına izin verilmesi uygulaması getirildi. 

Bagfaş hemen hemen hiç mamul gübre ithal etmezken, Türkiye'deki hemen tüm gübre üretici ve satıcıları özellikle AN ve CAN ithalatçısı. Türkiye'nin yıllık CAN/AN ithalatı ise toplam 600 bin ton civarında. Bu durum doğrudan gözleri gübre sektöründe faaliyet gösteren şirketlere yöneltti. Özellikle de hisse senetleri borsada işlem gören Bagfaş, Gübre Fabrikaları ve Tekfen Holding bünyesinde faaliyet gösteren Toros Gübre.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • horoz tusem21 Kasım 2016 14:46

    al BAĞFAŞ ı yat üstüne bak keyfine nasıl olsa yasak bir ğün kalkacak..fıyatı 9,,67 unutmayın 15,,,,16 ları rahat görür de üstüne karışmammmmm.