Ana SayfaAracı Kurum Raporları2014'de öne çıkacak hisseler---

2014'de öne çıkacak hisseler

2 / 13
2014'de öne çıkacak hisseler
14 Kasım 2013 - 15:58 www.borsagundem.com

Kaygan Küresel Zeminde Dengeleri Sağlamak Zorlu Süreç

2014, küresel para politikalarının geleneksel olmayan yöntemlerle yürütülen genişlemeci yaklaşımdan nihayetinde geleneksel yöntemlerle sıkılaştırıcı yönde son bulacak normalleşme sürecinin başlaması için aday bir yıl. Ancak, küresel ekonomideki toparlanmanın gücü ve kalıcılığına ilişkin belirsizlikler halen devam ediyor. Bu durum da, para politikaları ve makro ekonomik dengelere ilişkin projeksiyonların ne kadar kaygan bir küresel zeminde oluşturulduğunu ve farklı senaryolarla karşı karşıya kalınabileceğini gösteriyor.

Bu süreçte şüphesiz en önemli görev 2014 Ocak sonu Fed Başkanlığı’na atanacak Janet Yellen’a düşüyor. Bu kritik süreçte liderlik yapacak Yellen’in, Fed’in bilançosunun büyümesinin bitebileceği bir ortamda, mesajları doğru ve zamanlı iletmesi tüm gelişmekte olan ülke ekonomileri ve piyasaları açısından büyük önem taşıyor.

Küresel ekonomide toparlanmanın ılımlı da olsa devam edeceği ve bu doğrultuda para politikalarının sıkılaştırma eğilimlerinin belirginleşeceği ana senaryosuna bağlı kalarak, Türkiye ekonomisine yönelik makro görünümümüzü ana hatlarıyla oluşturduk.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)