Ana SayfaHisse Öneri Listesi20 şirkette haftalık haberler ve değerlendirmeler---

20 şirkette haftalık haberler ve değerlendirmeler

2 / 20
20 şirkette haftalık haberler ve değerlendirmeler
29 Aralık 2014 - 10:25 www.borsagundem.com

ALARK

4.46

Alarko Holding

Hedef Fiyat TL/Yükselme Potansiyeli % : 5.30 TL 18.73%

Piyasa Değeri .mn(TL): 997

AL

 

Tarih: 24/12/2014

Fas’da üstlenmiş olduğu Tanger-Kenitra demir yolu projesinin iptali ile ilgili davada ilk mahkeme kararı olumlu Alarko Holding 100% iştiraki Alsim Alarko’nun Fas’da üstlenmiş olduğu Tanger-Kenitra demir yolu projesinin iptali ile ilgili davada ilk derece mahkemenin kararının Alarko’nun taleplerini kısmen karşılandığını ancak dava sürecinin devam etmekte olduğunu duyurdu. Hatırlanacağı üzere 128 milyon dolarlık projede yer teslimlerinin zamanında yapılamamış olması nedeni ile Alarko projeyi iptal etmiş ve ardından idare tarafından Alarko’nun vermiş oldu teminat mektubu likidite edilmişti. Alarko Holding’de projedeki harcamalarının tahsil edilmesi için de dava açmıştı. İlk derece mahkeme kararını olumlu karşılamakla beraber hem tutarın küçük olması hem de davanın nihai olarak sonuçlanmaması nedeni ile hisse fiyatı üzerinde önemli bir hareket beklemiyoruz.

Tarih: 26/12/2014

Alarko Holding Alfarm Alarko’daki %50 hissesini 5mn dolar değer ile satma kararı aldı

Alarko Holding deniz ürünleri sektöründe faaliyet gösteren iştiraki Alfarm Alarko’nun %50 hissesini şirketin kalan hisselerinin sahibi Norveçli Leroy Seafood’a 5mn dolar bedel ile satma kararı aldı. Alfarm’ın %50 hissesini defter değeri üzerinden (3.4 milyon dolar)

NAV hesaplamamıza dahil ediyoruz ve toplan NAD’inin sadece %0.5’ini oluşturuyor. Alfarm Alarko Holding’in gelirlerinin ve

FAVÖK’ünün sadece %1-2’sini oluşturuyor. Hem değerlememizde payının küçük olması hem de grup içi sinerji yaratmıyor olması sebebiyle haberin hisse fiyatı üzerinde önemli bir etki yaratmasını beklemiyoruz.

İŞ YATIRIM ARAŞTIRMA

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)