Ana SayfaHisse Öneri Listesi2 hisse için hedef fiyat indi---

2 hisse için hedef fiyat indi

1 / 2
2 hisse için hedef fiyat indi
26 Eylül 2013 - 09:03 www.borsagundem.com

HSBC, AKÇANSA İÇİN FİYAT HEDEFİNİ 12.75 TL'DEN 11.3 TL'YE İNDİRDİ, TAVSİYE NÖTR.
HSBC, konu ile ilgili raporunda, Çimsa için hedef fiyatını 14.4 TL’den 13.9 TL’ye, yatırım tavsiyesini 'Endekse Paralel Getiri'ye indirirken, Akçansa için ise hedef fiyatını 12.75 TL’den 11.3 TL’ye düşürdü ve 'Endekse Paralel Getiri' önerisini
koduklarını belirtti.
Raporda şu değerlendirme yapıldı:
HSBC çimento sektör raporu yayınlandı. HSBC yılın ilk üç çeyreğinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava koşulları ve yüksek altyapı talebi sayesinde Türk çimento sektörü 2013’ün ilk yarısını güçlü talep ve fiyat koşulları ile geçirdiğini belirttiği raporda, artan mortgage faizlerinin konut sektörünü yavaşlatması ve bazı büyük altyapı projelerinin kısa vadeli ertelemeleri nedenleriyle talepteki büyüme ivmesinin önümüzdeki çeyreklerde korunamayabileceğini düşünüyor.
Akçansa için ise hedef fiyatını 12.75 TL’den 11.3 TL’ye indiriyor, “Endekse Paralel Getiri” önerisini koruyor. HSBC değerlemeler için temel yukarı yönlü riski, altyapı projelerinin hızlı bir şekilde devreye alınması olarak görürken, aşağı yönlü risk ise enerji maliyetlerinde yaşanabilecek bir yükseliş olarak öne çıkıyor.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)