Ana SayfaHisse Öneri ListesiGöstergeleri çok sağlam 18 hisse---

Göstergeleri çok sağlam 18 hisse

1 / 8
Göstergeleri çok sağlam 18 hisse
24 Ekim 2016 - 11:09 www.borsagundem.com

Dolardaki yükseliş trendinin devam edeceği konusunda görüş birliği içinde olan borsacılar ithal girdi kullanmayan şirketlerin hisselerini öneriyor. Döviz geliri yüksek hisselere dikkat çeken uzmanlar, sektör ve şirket bazlı analizlerin önemine özellikle dikkat çekiyor...

Temmuz’dan bu yana içeride yaşananlara ek olarak FED'in Aralık ayında faiz artırma ihtimalinin kuvvetlenmesi doları güçlendiriyor. Biz kurda yeni zirveler görürken bütün para birimleri de dolara karşı değer kaybediyor. Moody's'in not indirimi sonrası fon çıkışları devam ederken, jeopolitik tarafta Musul operasyonu siyasi tarafta ise Başkanlık sistemi ve yeni anayasa belirsizliği doların TL üzerindeki baskısını artırıyor.

Borsacılar ise dolardaki yükseliş trendinin devam edeceği konusunda hemfikir. Bu kapsamda ithal girdi kullanmayan, ihracat yapan ve elinde döviz fazlası bulunduran şirketlerin avantaj kazandığını belirtiyor. Ancak uzmanlar sadece bu kriterlere bakıp hisse seçmenin riskli olduğunu, bu nedenle sektör ve şirket bazlı analizlerin yapılmasının önemli olduğunu belirtiyor. Bu kapsamda 38 hisseye dikkat çekiliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hsaydi25 Kasım 2016 09:48

    müthiş yorum olmuş,,portföy yönetim müdürü dolar yıl sonu 3.12 geçemez diyor bir ay önce ..bugün dolar 3.47 ...yılsonuna ne olur bilinmez...portföy yönetenler bu duruma düşebiliyorsa biz küçük yatırımcılar hepten duman olduk

  • buffet25 Ekim 2016 22:47

    Vesbe müthiş bilanço açıklıyor,yüzde 3 düşüyor.Artık bu borsa mide bulandırıyor.zarar şirketler prim yapıyor.rezalet...

  • forexper24 Ekim 2016 16:12

    mantıklı..ancak...kısa trend hareketlerı cok onemlı....abd nın resesyona gırmesı ve her seyın terse donme ıhtımalını unutmamak gerek.. (ancak bu durumda paranın yonu altın olacaktır.)..bizim borsa yıne dusecektır.

  • aslan24 Ekim 2016 12:28

    nuh beklesin aslan çimentoda voleyi bulup nuh çimentoya geçicem

  • şefik24 Ekim 2016 12:08

    Egs holdingde durum nasıl acaba? Döviz durumu.

  • nuhcu24 Ekim 2016 11:20

    nuh çimento kar rakamları çok iyi sağlam şirket. gel gör ki bir kuruş yükselmiyor.