Ana SayfaHisse Öneri ListesiBilançosu al veren 13 hisse---

Bilançosu al veren 13 hisse

1 / 7
Bilançosu al veren 13 hisse
31 Ekim 2016 - 11:38 www.borsagundem.com

Üçüncü çeyrek bilanço dönemi başladı. Analistler bilançosunu açıklamış, beklentisi güçlü hisselerin izlenmesi gerektiğini belirtiyor. Bankacılık ve sanayi sektörlerinde bilançosu olumlu hisselerin takip edilmesini öneriyor.

Önümüzdeki dönemde borsada üçüncü çeyrek bilançolarına yönelik hisse bazlı hareketler bekleniyor. Hisse senetleri borsada işlem gören bankalar 2016 yılı üçüncü çeyrek konsolide olmayan finansal tablolarını 9 Kasım'a kadar, diğer borsa şirketlerinin ise 31 Ekim'e kadar yayınlaması gerekiyor. Konsolide finansal tabloların son açıklanma tarihleri bankalar için 21 Kasım, diğer borsa şirketleri için 9 Kasım olarak belirlendi. Halen bilançoların çok az bir bölümü açıklanmış olmasına rağmen uzmanlar borsada bilançosu 'al' veren hisseleri belirlemeye çalışıyor. Bu kapsamda bilançosunu açıklamış ya da beklentisi kuvvetli 13 hisseye 'al' veriyor.

Bu dönemde bankacılık sektörü bilançolarının olumlu bir tablo çizmesini bekleyen Alan Yatırım Kıdemli Analisti Eda Önder Öztürk, beklentilerin de üzerinde gelen banka bilançolarının 2016 yılı üçüncü çeyrek döneminde de ön planda olacağını söylüyor. Ancak sanayi şirketleri arasında kendilerine özgü hikayeleri (yatırım, yeni iş ilişkisi vb.) nedeniyle göze çarpan şirketler olduğuna dikkat çekerek bilançosunu açıklayan Akbank, Garanti Bankası ve Arçelik'e "al" veriyor.

"BANKALAR BEKLENTİLERİN ÜZERİNDE"

2016 yılının başından itibaren bankacılık sektörü açısından en kötünün geride kaldığını düşünen Gedik Yatırım Araştırma Uzmanı Erol Gürcan ise, sanayi şirketlerinde FAVÖK ve net karlılık rakamlarında dalgalanma ve geçen senenin aynı çeyreğine göre sınırlı da olsa daralma görülebileceğini söylüyor.

Demirçelik sektöründe geçtiğimiz çeyreğe göre toparlanma bekleyen Gürcan, "Telekom şirketleri iyi operasyonel sonuçlar beklemekle birlikte net kar, yüksek finansal giderler sebebiyle baskılanabilir. Gıda perakende sektöründe düşen tüketici güveni ve işlenmiş gıda enflasyonunun etkisi ile yavaş büyüme devam edecektir ve bu durum sektör karlılığı üzerinde frenleyebilir. Türkiye'ye gelen ya-bancı turist sayısındaki düşüş de havacılık sektörünü olumsuz etkilemeye devam edecektir. Nitekim sektördeki gelişmeler şirketler için zayıf faaliyet karlılığına işaret ediyor. Gübre sektöründe ise mevsimsellikten ve nitratlı gübre yasağından kaynaklı üçüncü çeyrek sonuçlarının beklenti altında kalabileceğini ve sektördeki baskının devam edeceğini düşünüyoruz" diyor.

Nitekim şu ana kadar gelen bilançolara bakıldığında hem banka bilançolarının beklentilerin üzerinde güçlü geldiğini hem de banka dışı şirketlerin ise beklentilerin üzerinde olumlu bir bilanço açıkladığını söylüyor. Bilançosunu açıklayan İş Bankası, Garanti Bankası, Ereğli ve Vestel Beyaz Eşya'ya "al" veriyor.

"BİLANÇOLAR SÜPRİZ YAPMADI"

Açıklanan bilançoların genel hatlar itibariyle fazla sürpriz yaratmadığını ve projeksiyonları doğrultusunda geldiğini söyleyen Kapital FX Araştırma Uzmanı Enver Erkan'da şu değerlendirmeyi yapıyor: "Bankacılık sektörüne baktığımızda yıllık bazda güçlü karlar açıklandığı görülüyor.

Temel bankacılık marjlarındaki sağlıklı seyir devam ediyor. Muhtemelen bankalar için de çok fazla sürpriz yaratan bir durum olmayacaktır. Kredi büyümesindeki ve kredi/mevduat oranlarındaki iyileşmenin etkisi son çeyrekte biraz daha belirginleşecektir. Üçüncü çeyrek sonuna denk gelen not indirimi bankaların üçüncü çeyrek bilançolarını etkilemeyecek, dördüncü çeyreğe ise sınırlı bir şekilde yansıyacaktır. Sanayi şirketleri için de sektörler arası ayrışmaların konjonktürel durum nedeniyle belirgin olacağı bir dönem olacak. Üçüncü çeyreğe ilişkin karlılık beklentileri de böyle bir ayrışmayı ön plana çıkarmakta."

Erkan, üçüncü çeyrek bilançosunu beğendiği veya aynı dönemde iyi bilanço açıklamasını beklediği Akbank, Garanti Bankası, Ereğli Demir Çelik, Arçelik, Vestel Beyaz Eşya, Sabancı Holding, Emlak Konut GYO, Yapı Kredi Bankası, Ülker, TSKB, Kordsa ve Torunlar GYO için 'al' veriyor.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)