Foto GaleriTeknolojiTürkiye'den yeni hamle: Fuarda ilk kez görücüye çıktı!

Türkiye'den yeni hamle: Fuarda ilk kez görücüye çıktı!

13 / 17 Türkiye'den yeni hamle: Fuarda ilk kez görücüye çıktı!
18 Ağustos 2021 - 14:10

TUSAŞ ATAK 2

TUSAŞ imzalı olan ATAK 2 helikopteri fuarda öne çıkan bir diğer araç olarak göze çarpıyor. 11 buçuk ton maksimum kalkış ağırlığında olduğu aktarılan ve 1.500 kg mühimmat taşıyabiliyor. 2. Her bir kanatta farklı yerli mühimmatlar için 3 tane silah portu bulunuyor.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • RAMO CANCAN18 Ağustos 2021 15:22

    ABD nin amacı, dostları  MİLLET İTTİFAKINI iktira getirerek ATATÜRK ümüzün zamanındaki gibi tüm silah fabrikalarını ve otomobil fabrikalarını kapatrıcaklarından korkmaktayım.

  • Tekno papaz18 Ağustos 2021 21:05

    Atatürk’ün, “Eskimiş teknolojileri değil, en yeni teknolojiyi ülkeye getirmediğimiz, getiremediğimiz sürece, yabancı ülkelere bağımlı olmaktan kurtulamayacağız… Bunun için de mümkün olduğu kadar kemerleri sıkarak, kendi yağımızla kavrularak ya da yeni parasal kaynaklar yaratarak çağdaş teknolojilerin en yenilerini topraklarımıza taşıyacağız. Eski teknolojileri, bize kolaylıklar tanıyarak getiren yabancı devletlerin kurnazlıklarını anlamak için insanın ya kör ya da aptal olması gerekir. Biz yeni ve genç bir Türkiye kuruyoruz. Geri kalmış teknolojilere gereksinimimiz yok, ya en yenisini kurarak onlarla boy ölçüşürüz ya da biraz daha sabreder bunu yapabilecek güce erişmemizi bekleriz.” direktifi askerî fabrikaların kurulmasında temel çıkış noktası oldu.