Foto GaleriTeknolojiTürkiye örnek oldu: Çin'den eski uçaklara 'SİHA ayarı'

Türkiye örnek oldu: Çin'den eski uçaklara 'SİHA ayarı'

6 / 7 Türkiye örnek oldu: Çin'den eski uçaklara 'SİHA ayarı'
23 Kasım 2022 - 09:11

Türkiye'nin silahlı insansız hava aracı teknolojilerine kattığı değer tüm dünyada kabul görürken, bu alanda yapılan yeniliklerde de sıklıkla adı geçmeye başladı.

Özellikle SİHA teknolojileri üzerine çalışmalarıyla öne çıkan Türkiye, diğer dünya devletlerine bu alanda fikir ve yöntem geliştirme konusunda köşe taşı oldu.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )23 Kasım 2022 11:48

    ABD de ilk üretim f16 ları uzaktan kumandalı kullanıyor.  uçakların bakım onarım vb masrafı çok iha siha gibi kullanımı çok masraflı olur. Büyük ihtimal, kamikaze biçiminde bombaları içine koyup şanslarını denerler. Birde iha siha vb çok hızlı hareket ettiğin hava savuma sistmeleri algılayabiliyor. çünkü eski radar sistemleri jet uçaklara göre yapılmıştır. iha sıha drone vb yoktu malum... radarlar ağır hareket eden cihaz cisimleri görmediği için hava savunma sistemleri devre dışı. ynei nesilradar çalışmaları o yüzden bu cisimleride içine kapsyacak biçimde gelişiyor.  5. nesil uçaklar bunu başarma kabiliyetine yakın ama tam net veriler paylaşılmıyor... çin bunları iha siha gibi kullansada, kamikaze olabilir, jet uçak modu uçtuklarından her nesil radara girer görünürler.. bunuda belirtmek lazım.