Foto GaleriTeknolojiTÜBİTAK geliştirdi! ABD'den sonra ikinci ülkeyiz...

TÜBİTAK geliştirdi! ABD'den sonra ikinci ülkeyiz...

1 / 9 TÜBİTAK geliştirdi! ABD'den sonra ikinci ülkeyiz...
09 Ekim 2021 - 11:25

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, konuya ilişkin Twitter hesabından videolu paylaşımda bulundu. Türkiye'nin, ABD'den sonra kendi denetim robotunu geliştiren ikinci ülke olduğuna işaret eden Varank, "2017'de İstanbul Gaz ve Doğalgaz Dağıtım AŞ (İGDAŞ) için TÜBİTAK'ın başlattığı projede 'Robot Göz' doğal gaz hatlarındaki arıza ve kaçakları tespit ediyor. Böylece milyonlarca lira tasarruf sağlanacak. İstanbul hizmetten de teknolojiden de geri kalmayacak." ifadesini kullandı.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • emekli diplomat10 Ekim 2021 12:56

    eğer yüce Atatürk zamanında amerikan yada ingiliz  manda ve himayesini kabul etseydik paramız dolar yada pound olur biz de rahat eder,cebimizde pound dolar ,ülke ülke gezer tozar günümüzü gün ederdik.tekrar bu ürünleri yapmak zorunda kalmazdık.yazıklar olsun.

  • Aktrol10 Ekim 2021 14:57

    : )  Sen kafanı çalıştır da, ingilizi, amerkalıyı kendine manda, et. himayen altına girmek için çalışsınlar.. Mal mal konuşma. O mandaların kaç tanesi bağımsızlık mücadelesi verdi. Kendin yazmışsın.. ABD, İngilizlerin mandası idi. Şuan ingilizlerden daha güçlü bir devlet.. Sen neden olamadın, büyük devlet ona kafa yor..  Manda olmamış deden ama, sen sığır olmuşsun... Adamalr işgae gelmiş kılıç, süngü bıçak vb yarmış geçmiş, asmış milleti. Manda olan arapların durum ortada : ) birbirine atlıyorlar...

  • Bir yorum10 Ekim 2021 13:52

    Ruhunu kimlere sattın şerefsiz?  Sadece ruhunu değil başka yerini de satmışsın aşağılık  soytarı.

  • Mucise Reis ;)09 Ekim 2021 21:38

    Aslında çok daha iyilerini yapabiliriz. Mesela Tanklar seri biçimde TSK ya teslim olacaktı. Ama lazesef, siyasi olaylar, koç kurubu yok otokar gurubu yok ihala derken, tank üretimde yıl kayıplarımız sürüyor. Bırakın hak eden üretsin. Şahane eki insanlarımız var. Bırakın okullarında  kaliteli eğitim alıp üretime geçsin. üniversite rektorleri, öğrencileri, ihale olayları ile ülke vakit kaybetmemeli. Bir uçak yapıp uçuramadık . millet 5 nesil üretiyor, 1. nesil yapıp uçmadı. 10 yılda 2 nesil üretti millet. 20 yılda imamhatipler, baş örtüsü, ordu, kozmik oda, feto, bir sürü sansasyon yuzune yapılan, devede kulak. bir çok bildiğim kod yazan kaliteli kişiler, yurtdışına gitti. TL eriyince maaşlar usd olan yerlere kaçıyor. Yazık bu ulkeye, siyaset herşeye karışmasın artık.

  • azılı solcu09 Ekim 2021 15:04

    bu teknoloji amerikada varsa ,hazırı varsa yeniden neden yapma ihtiyacı olur anlamış değilim.bu aynen ''KES''dersen birine  oda;''KESİLMİŞİ VAR ''diye size cevap verir ya onun gibi bişey.Yazıklar olsun.Ülke kaynakları işte böyle böyle çarçur ediliyor.

  • nokta10 Ekim 2021 02:54

    bire  cahil ve manda zihniyetli  mesala  1 usd  maledilen ürünü  100 usd alınca para çarur edilmiyor  üretilince  ediliyor öylemi bu arada ürünü satmayadabilir faiş fiyat çekebilir  bi bitmedi manda ve köle zihniyeti

  • Bir yorum09 Ekim 2021 18:09

    Beyinsiz öküz satın almakla üretmek arasındaki farkı  anlamaktan acizsin; sana şimdi kim neyi nasıl anlatsın?