Foto GaleriTeknolojiSelçuk Bayraktar 15 sene önce denedi: 'Düşen İHA'ları alıp...'

Selçuk Bayraktar 15 sene önce denedi: 'Düşen İHA'ları alıp...'

2 / 7 Selçuk Bayraktar 15 sene önce denedi: 'Düşen İHA'ları alıp...'
12 Ekim 2021 - 14:15

Türkiye'de üretilen ve ilk denemeleri Gabar Dağı'nda yapılan İHA'lar, teknoloji dünyasında artık bir marka oldu. İç güvenlik operasyonlarında ve sınır ötesindeki operasyonlarda güvenlik güçlerinin en büyük yardımcılarından olan İHA ve SİHA'lar, operasyonlarda hava gücü olarak önemli katkı sağlıyor.

Türkiye'nin ileri teknolojileri kullanarak ürettiği İHA ve SİHA'lar, terörle mücadelede ve sınır güvenliğinde etkin şekilde kullanılıyor.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)12 Ekim 2021 15:30

    Bu ülkede uçakda yapacak insanlar var., Tankda yapar, ayda üsde kurar... ama bu gençlerin yollarını açın. Bozuk para harcar gibi harcamayın. Ğniversitelerde yemekler pahalı. 1 kaynamış patates 2 tl olurmu ? 1 dilim peynir 3 tk olur mu ? .. Gençer baranmayı çözelim, yemek sorunlarını çözelim, harçlık sorunlarını çözelim, saçma sapan universite düzenlerini dıaşrdan çomak sokup bozmayalım, universiteler özerk yapılarını korusunkendi seçimlerini yapsın... İşte o zaman Türkiyenin üretmediği hiç bir şey kalmayacak. Ama üniversite okuyan bilgi birikimi yuksek 15 - 20 yıl devletın okullarında, öğretmenlerinden eğitim  alan gençleri asgari ücretli fabrikayalara işçi yapıyoruz... eş dost akraba, tanıdık, yandaş başarı yapınca mutlu oluyoruz.. Bu değişmeli. Bir ülke böyle her alanda başarı elde edemez.. 

  • baran12 Ekim 2021 17:05

    Ya ne demezsin?  İBB 13000 işçiyi kapının önüne koy! Ne idüğü belirsiz  44 bin kişi yerine al!  Hiçbir işi becereme! Otobüsler her gün arıza yapsın!  Hala elin kçnda pişkin pişkin gez.   Bu kafa ile bütün meseleleri çözersiniz. 

  • Bir yorum12 Ekim 2021 14:46

    Aynen öyle terörist hayvanlar bu iha lar çıktığından beri nefes bile alamaz oldu!  İsrail heronları  çok kısıtlı olarak ancak geç istihbarat veriyorlardı Sanki çok basit bir şeymiş gibi utanmadan bazı karakter yoksunları  çok hafife alıyor.  Aklının ermediği her işi kötülemeyi adet edinmiş ya!  Zaten alçaklık ta böyle bir şey;  Bu ülke için faydalı olanı önce küçümse sonra kötüle!  Malum bldci  tarihi bir çeşme heykel ya da  park açınca  olanca  yalakalığınla  methiye  düz!  Arsız, yüzsüz utanmaz yalancılığın  çaresi hiç olmamış tarihte Bunlar olanca pisliği ile geberip gitmişler.  

  • ASTOR12 Ekim 2021 14:33

    bu iş maddiyata bakar türk mühendislerine imkan ve olanak verilirse uzaya bile gideriz yeterki destek verilsin.türk çiftcisinin üretemedigi bir şey olmaz yeterki destek verilsin. bizde  sadice yandaşa akrabaya destek veriliyor.

  • mantık12 Ekim 2021 23:21

    FMc Türkiye şubesi Nurol ortaklığı yıllar önce iflas etti. Tank öyle kolay bir iş değildir.  Metalurji bilgisi Motorun yüksek tork gücü  sızdırmazlık sağlanması gerekir. Yoksa ortaya sizin yalan kemal in uyduruk  sahra hastanesi  gibi bir  uyduruk  tank  çıkarılır  ama tank gerekliliğini asla sağlamaz!  Yani bu işlerde zaman vermek doğru  değildir.   Kim bilir belki çok daha fonksiyonel  bir araç ile ortaya çıkarlarsa belki utanırsın yazdıklarından.

  • ASTOR12 Ekim 2021 16:30

    altay tankınıda biz yaparız dediler bmc ye verildi etem beyde bmc yi tuttu tosyalıya sattı.

  • mantık12 Ekim 2021 15:19

    Saçmalayıp durma be! Özerk bir kaç savunma sanayii şirketine yıllarca ar ge ve özellikle bu iha projesi için destek verildi yıllarca türlü türlü  bahaneler uydurdular! Ortaya bir halt çıkmadı! 2009 sn Erdoğan özerk şirketlerin devlet kontrolüne alan bir kanun çıkardı!  Bu sefer 8-10 özel ve özerk şirkete destek verildi! Bu arkadaş başarılı oldu!  Yıllarca bu beceriksizl şirket  yönetiileri biz yaparıız deyip  oyaladılar!     Bunu havacılık sanayiinde çalışan biri olarak yazıyorum!  Öyle mangal  o...ğu ile olmuyor bu işler .  Şimdi fesatlanıp çamur atma!