Foto GaleriGündemRusya'dan ABD'nin yardım paketine sert tepki: Vekalet savaşı!

Rusya'dan ABD'nin yardım paketine sert tepki: Vekalet savaşı!

2 / 4 Rusya'dan ABD'nin yardım paketine sert tepki: Vekalet savaşı!
12 Mayıs 2022 - 11:04

Rusya Eski Devlet Başkanı ve Güvenlik Konseyi Başkan Vekili Dimitri Medvedev, ABD'nin Ukrayna'ya göndereceği 40 milyar dolarlık yardım paketini Rusya'ya karşı açılmış bir "vekalet savaşı" olarak tanımladı.

ABD Temsilciler Meclisi'nin, Başkan Joe Biden'ın Ukrayna için talep ettiği 33 milyar dolarlık yardım paketinin miktarını 40 milyar dolara çıkararak onaylaması üzerine Medvedev sosyal medyadan suçlama yağdırdı. Ocak 2020'de başbakanlık görevinden istifa ederek Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Medvedev yaptığı paylaşımda, Temsilciler Meclisi'nin onayladığı yardım paketinin "ülkesine ciddi bir yenilgi yaşatmak ve ekonomik büyümesini ve dünyadaki siyasi nüfuzunu sınırlamak" için bir teşebbüs olarak tanımladı.

Euronews'teki habere göre; Medvedev "İşe yaramayacak. Amerika'nın şişmiş hükümet borcunu sürekli arttıran matbaa daha çabuk parçalanacak" ifadelerini kullandı ve Rusya korkusu olduğunu iddia ettiği "Rusfobik Amerikalı yetkililerin" ABD'deki "çılgın" akaryakıt ve gıda fiyatlarından sorumlu olduğunu vurguladı.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • azmi12 Mayıs 2022 21:23

    İyi de Ukrayna'ya operasyon çeken sensin. Kime sordun da ülkeyi mahvettin. Senin gibi müdahale etseler dünya savaşı çıkacak. Hariçten de olsa yardım şart. Bu nedir , ne doymazmışsın ya ! Kırım ,Donbas, Odesa, vs

  • Bik12 Mayıs 2022 12:25

    Wagner Grubu ne iş yapıyor!