Foto GaleriEkonomiPerakende sektörü hisse tavsiyeleri

Perakende sektörü hisse tavsiyeleri

3 / 4 Perakende sektörü hisse tavsiyeleri
27 Şubat 2014 - 10:45

Yapı Kredi Yatırım, konu ile ilgili raporunda, Kiler hedef fiyatını 3TL'den 1,55TL'ye indirirken, 'TUT' tavsiyesini sürdürdüklerini belirtti.

    Raporda şu değerlendirme yapıldı:

    "TUT tavsiyemizi koruyoruz

Değerleme gri bir görünüm yansıtıyor. Kiler 2011’den beri beklenenin altında büyüme ve karlılık performansı sergiliyor. Şirket yönetimi bu sene için iyileşme bekliyor olsa da yüksek borç seviyesini de göz önüne alarak temkinli bir yaklaşım sergilemeyi tercih ediyoruz. Hedef fiyatımızı risksiz faiz oranındaki artışa ve beklentilerimizdeki aşağı yönlü revizelere bağlı olarak 3.0TL’den1.55TL’ye düşürüyoruz. Hissenin %10 oranındaki sınırlı yukarı yönlü potansiyeli sebebiyle TUT tavsiyemizi koruyoruz. Kiler 7.4xFD/FAVÖK çarpanı ile gelişmekte olan piyasalardaki benzerlerine göre %12 iskontolu işlem görüyor. Hissenin bu iskontosunun yüksek borçluluk oranı ve uzun vadeli zayıf görünümüne bağlıyoruz.

Mağaza açılışları yavaşladı. 2011 öncesinde Kiler özellikle inorganik ve hızlı büyüme stratejisi ile dikkat çekiyordu. Ancak, 2011’de açtığı 21 yeni mağazadan sonra şirket 2012’de yalnızca 9, 9A13’te ise 7 mağaza açtı. Kiler’in satış büyümesi 9A13’te %6.5 ile 2012’deki %21’lik büyümeye göre önemli oranda yavaşladı. Şirket yönetimi mağaza açılışlarında 2017’ye kadar %11 bileşik büyüme oranı ile (son 4 yılda %4) hızlanma bekliyor olsa da şirketin yüksek borçluluk oranını baz alarak bu beklentinin agresif olduğunu düşünüyoruz (9A13 net borç/FAVÖK oranı 4.8). Bizim mağaza açılış beklentimiz ise 2013-2017 arasında %5’lik bileşik büyüme oranına işaret ediyor.

Yüksek stok modeli Kiler’i kırılgan yapıyor. Kiler’in iş modeli “yüksek stok-yüksek satın alım indirimi” üzerine kurulu, bu model de yüksek işletme sermayesi ve kaldıraç yaratıyor. Bu stratejinin faizlerin yükseldiği ortamda borç finansmanı nedeniyle marjlarda bozulmaya sebep olabileceğini düşünüyoruz. Kiler’in FAVÖK marjının son iki yılda 2.5 puan düştüğünü de belirtelim.

Stokları azaltma planı zorlu görünüyor. Şirket yönetimi stoklarını azaltarak işletme sermayesini düşürmeyi planlıyor. Şirket büyük satın alımlar ile indirim kazandığı için bu strateji marjlara negatif yansıyabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)