Foto GaleriEkonomiPerakende sektörü hisse tavsiyeleri

Perakende sektörü hisse tavsiyeleri

2 / 4 Perakende sektörü hisse tavsiyeleri
27 Şubat 2014 - 10:45

Yapı Kredi Yatırım, konu ile ilgili raporunda, Bizim Toptan hedef fiyatını 33,50TL'den 26,55TL'ye indirirken, 'AL' tavsiyesini sürdürdüklerini belirtti.

 Raporda şu değerlendirme yapıldı:

"%34 yükseliş potansiyeli ile Al tavsiyemizi devam ettiriyoruz. Bizim Toptan organize olmayan hızlı tüketim ürünleri toptan satışı pazarındaki iki lider oyuncudan biri olarak önemli konumunu devam ettiriyor. Bizim Toptan’ın iş modelindeki en önemli unsurlar düşük maliyet yapısı, iç nakit yaratma ve rakabetçi fiyatlandırma ile karlı büyüme sağlayan yalın iş yapısıdır. HORECA segmentine artan odak şirketin karını ve büyüme hızını desteklerken, ölçek ekonomisi sayesinde şirketin daha çok pazar payı kazanmasına yardım olacağını düşünüyoruz. Bizim Toptan şu anda 21.0x 2014T F/K çarpanı ile işlem görerek, son iki yıllık ortalamasına göre %15 iskontolu işlem görmektedir. Risksiz faiz oranı varsayımımızdaki yükseliş (%8’den %10’a) sonrasında hedef fiyatımızı 26,55’edüşürüyoruz ve Al tavsiyemizi sürdürüyoruz.

Düşük penetrasyonlu piyasada büyüme beklentileri güçlü. Bizim Toptan’ın faaliyet gösterdiği hızlı tüketim ürünleri toptan satış pazarının %95’i 7,000 geleneksel toptancı ve distribütör tarafından domine edilirken, geri kalanı ise organize oyuncular tarafından kontrol edilmektedir. Sahip olduğu mağaza sayısı ve coğrafi erişimi bakımından Türkiye’deki en büyük cash & carry şirketi olan Bizim Toptan’ın önümüzdeki iki yılda ortalama %13 büyümesi beklenen pazarı konsolide etmek için önünde önemli bir fırsatı bulunmaktadır. Tarihsel verilere bakıldığında da, Bizim Toptan’ın pazarın üzerinde büyüme yeteneği olduğunu görülmektedir. Önümüzdeki iki yılda şirketin satılş gelirlerinin ortalama %15 büyümesini beklemekteyiz.

HORECA segmentinde artan odak. Bizim Toptan’ın müşteri kırılımının en büyük kısmını %22’lik pay ile HORECA (Hotel- Restaurant-Cafe) ve kurumsal segmenti oluştururken, %20’sini toptancılar ve %15’ini süpermarketler oluşturmaktadır. HORECA sektörü gelecek vaat eden bir iş kolu olduğu için, bu sektörde büyümek adına Bizim Toptan bazı mağazalarını HORECA dostu mağazalara çevirmeye başlamıştır. Şirket 2012 yılını 12 HORECA dostu mağaza ile kapatmış olup, 9A13 de 4 tane daha eklemiştir.

Büyüme güçlü marjlarla birlikte gelecek. Bizim Toptan HORECA, market ve bakkal müşterinden daha yüksek marjlar elde ederken, toptancılara satışlarında marjları daha düşüktür. Yeni mağaza açılışları sayesinde Bizim Toptan daha çok bakkal ve yerel marketlere ulaşabilecek olmasının yanısıra, tütün dışı ürünlerin satışına katkı sağlayarak HORECA stratejisi de marjları destekleyecektir. 2015 yılında Bizim Toptan’ın VAFÖK marjının 2013’te beklediğimiz %3.1 seviyesinden %3.7 seviyesine ulaşmasını bekliyoruz.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)