Foto GaleriGündemNijeryalılar, Nijer'e yönelik olası askeri müdahaleden endişeli!

Nijeryalılar, Nijer'e yönelik olası askeri müdahaleden endişeli!

6 / 6 Nijeryalılar, Nijer'e yönelik olası askeri müdahaleden endişeli!
12 Ağustos 2023 - 15:11

Nijeryalı kanaat önderleri Nijer krizi için devrede

Nijerya'nın kuzeydoğusunda 2009'da terör örgütü Boko Haram'ın ortaya çıkmasıyla başlayan güvenlik sorunları, ülkenin kuzeyine yayıldı.

Ülkedeki silahlı grupların yanı sıra silahlı çeteler, fidyeciler ve ayrılıkçı örgütler, güvenlik sorunlarını derinleştiriyor.

Boko Haram ve ISWAP gibi örgütlerle mücadele eden Nijerya, yaklaşık son 5 yıldır Nijer sınırındaki silahlı çetelerin saldırılarına maruz kalıyor.

ECOWAS'ın liderliğini yürüten ve Nijer ile en uzun sınıra sahip Nijerya, krizin çözüme kavuşmasını ve kendisini olumsuz etkilemesinin önüne geçmek istiyor.

Yıllardır güvenlik sorunlarıyla boğuşan Nijerya'nın kuzeyinden dini liderler, kanaat önderleri ve eski devlet başkanları, siyasi istikrarın çözümü için Nijer'de birçok görüşme yaptı.

Nijerya İslami İşler Yüksek Konseyi Genel Başkanı (NSCIA) ve Sokoto Sultanı Sa'ad Abubakar, Nijerya'nın eski devlet başkanlarından General Abdulsalami Abubakar ve Nijerya'nın Kano eyaletinin 14. Emiri Sanusi Lamido Sanusi, Nijer'deki cunta rejimiyle krizin çözümüne yönelik müzakereler yürüten Nijeryalılar arasında yer aldı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)