Foto GaleriGündemNijeryalılar, Nijer'e yönelik olası askeri müdahaleden endişeli!

Nijeryalılar, Nijer'e yönelik olası askeri müdahaleden endişeli!

4 / 6 Nijeryalılar, Nijer'e yönelik olası askeri müdahaleden endişeli!
12 Ağustos 2023 - 15:11

"Nijer'deki karışıklıklar Nijerya'yı da ilgilendiriyor"

Güvenlik ve istihbarat uzmanı Yahuza Ahmad Getso da Nijerya'nın yıllardır güvenlik sorunlarıyla karşı karşıya olduğunu kaydederek, Nijer'deki duruma çözüm getirilmediği müddetçe bu sorunun daha da kötüleşeceği değerlendirmesinde bulundu.

Nijer'in Nijerya ile sınırlarını paylaştığına işaret eden Getso, "Nijer'deki karışıklıklar Nijerya'yı da ilgilendiriyor. Askeri darbenin bedelini sadece Nijerliler değil, Nijerya'nın kuzey bölgesindeki halk da ödeyecek." dedi.

Getso, Nijerya'nın kuzeyindeki halkın, Nijer'deki siyasi istikrarsızlığın oluşturabileceği güvenlik sorunları nedeniyle korku içinde yaşadığını ifade etti.

Nijerya'da Müslüman ve Hristiyan cemaatlerin birçoğu Nijer'e askeri müdahaleye karşı çıkıyor ve krizin çözüme kavuşturulmasını istiyor.

Nijerya merkezli Müslüman İzala Hareketince yapılan açıklamada, Nijer'de barış ve güvenliğin sağlanmasına destek olunması gerektiği vurgulandı. Nijerya Piskoposlar Birliği de Kaddafi rejimi sonrası Libya'yı örnek göstererek, Nijer'deki istikrarsızlık durumunun tüm bölgeyi olumsuz etkileyebileceği uyarısında bulundu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)