Foto GaleriEkonomiMilyonları ilgilendiriyor: Emeklilik sistemi değişiyor!

Milyonları ilgilendiriyor: Emeklilik sistemi değişiyor!

11 / 15 Milyonları ilgilendiriyor: Emeklilik sistemi değişiyor!
23 Eylül 2022 - 09:24

Tam emeklilik dışında kısmi emeklilik açısından da iki kurum arasında farklılıklar bulunuyor. SSK'lılar 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olmuşlar ise 15 yıl 3.600 gün ile kısmi emekli olurken Bağ-Kur'lularda bu şart 5.400 güne çıkıyor. 8 Eyül 1999 sonrasında ise SSK'lılar 25 yıl ve 4.500 gün ile emekli olurken BAĞ-Kur'lularda şart yine 5.400 gün yani 15 yıl prim olarak uygulanıyor. 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bordrolu23 Eylül 2022 12:48

    02- Daha ilave çok konudan bahsedecektim de "şükürsüz" denmesin diye utandım, vazgeçtim kusura bakmayın.... Starb**ksta içtiğimiz bir kahvenin, bindiğimiz arabanın markasının, kullandığımız üç gün yıllık iznin göze batmasının, çocuğumuzun sağlık sorunları için istediğimiz saatlik izinlere o arkadaşların takılmasının, odalarına giderken bile kafamıza göre gelinmemesini istemelerinin, çalışırkenki tüketimlerimizin, sigara molalarının göze batmasının felan felan felan.... O arkadaşların emeklikleri sadece devletin sunduğu sağlık hizmetinden yararlanmak olarak (Anayasadaki Sosyal Devlet hükümleri gereği) çerçeve içine alınması gerekirken bir de maaş verecek devlet öyle mi? Yetmez bir de emekliliklerini kolaylaştırılalım. Oldu. Bir şartla olur. İşletmelerini başkaca genç bir varise veya işletmeciye devretmeleri koşuluyla. OK?

  • bordrolu23 Eylül 2022 12:16

    01- Arkadaşlar bir ömür boyu patron edasıyla gezsinler. Çalışan olarak bizler bu arkadaşların ağız kokularını çekelim. Onlar emekli oduktan sonra da kurulu fabrika/işletme/atölye/ticarethanelerinde yine patron kalmaya devam etsinler. Biz emekli olduktan sonra yine çalışmak istediğimizde sen yaşlısın dinamik/genç/güzel/bekar/çocuksuz çalışma arkadaşlarına ihtiyacımız var, o yüzden sizi işe alamayız deyip yalvartsınlar, köle/muhtaç muamelesi yaptırsınlar. Çalışma hayatımız esnasında SGK pirimlerimizi Asgari Ücretten göstersinler, itiraz edince de kapıyı göstersinler. Sonra da o ülkenin çalışma bakanı çıkıp popülizm adına Bağkurluların emeklilik prim şartlarını iyileştireceğiz desin. Pandemide bile tek koruduğunuz kesim esnaftı. Çalışana verdiğiniz zam bile vergi diliminden dolayı zam farkının yarısına yakını kesintiye uğradı. Tabi patronları zamanında maaş vermişler ise. O da yok. En erkeni 15 gün maaşın üzerine yatıyor. Eskiden maaşı haftalık olarak ödeyen işletmeler vardı be.

  • H O R U Z23 Eylül 2022 09:49

    BU ÜLKEDE EMEKLİLİK HAPİSTE YATAN SUÇLULAR FAKİRLİK DİZ BOYU OLDUKCA  VE OY POTANSİYELİ KESİNLER OLDUKCA BİZİM SİYASETCİLER BUNLAR ÜZERİNDEN DAHA NE DEĞİŞİKLİKLER DAHA NE RANTLAR KURARLAR.