Foto GaleriTeknolojiFiyatına paha biçilemiyor: Türkiye sayılı ülkeler arasına girdi!

Fiyatına paha biçilemiyor: Türkiye sayılı ülkeler arasına girdi!

4 / 11 Fiyatına paha biçilemiyor: Türkiye sayılı ülkeler arasına girdi!
06 Aralık 2021 - 16:43

Grafen’den çok daha güçlü ve esnek

TRT Haber'in haberine göre; son dönemlerde pek çoğumuzun kulağına çalınan ‘grafen’ maddesinin çok farklı alanlarda kullanılacak kritik bir malzeme olduğu biliniyor. Borofen’in ondan bile daha iyi olduğunun altını çiziyor Özgür Ekin Felek ve “Borofen, bor elementinin iki boyutlu formu. Dediğiniz gibi Grafen bilim dünyasında çok biliniyor, konuşuluyor. Ancak Borofen, Grafen’den daha güçlü ve daha esnek özelliklere sahip, yeni çalışılmaya başlayan bir malzeme” ifadesini kullanıyor.

Aslına bakarsanız Borofen 1990’lı yıllar itibariyle teorik olarak üretilebileceği kanıtlanmış bir madde. 2010 yılının ikinci yarısından itibaren de ilk kez laboratuvarlarda üretilmiş. Anlaşılan o ki Türkiye bu süreci çok iyi takip etmiş.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)06 Aralık 2021 18:37

    ihalar ve sihalara monte edip gokten milletimize dağıtalım. şifa olsun. :D .. yha nedne yerli ve milli gübre yok? üniversitelerimiz yerli ve milli gübre yapsın, hammaddesi yerli argelerden olsun. Hem dunyanın en cuzu gübresini yaparız ( TL 14 olunca usd karşısında daha ucuzu olmaz ) ..Hemde yerli hammdee ile gübre turetır yurtdışına satarız, hammddesını yurtdışına satarız, çiftçimize en ucuzu verir ektırırız.  boylece en ucuz mahsulu dynayay en ucuz olarak satarız... ama olmazzzzzzzzzzz, irahacat kredisi verece 10 kodaman ıhracat yapacak, ulkeyi kurtaracak dovız açını bitirecek :D