Foto GaleriEkonomiFırtınanın ortasında parlıyor! Güvenli liman 'altın'

Fırtınanın ortasında parlıyor! Güvenli liman 'altın'

5 / 9 Fırtınanın ortasında parlıyor! Güvenli liman 'altın'
02 Eylül 2019 - 13:40

Bakır: Küresel Ekonominin Nabzı Düşük Atıyor

Küresel ekonominin nabzım tutan bakır yeni dip noktaları deniyor. Nikel haricinde hem endüstri metalleri ABD-Çin Ticaret Savaşı ve buna bağlı olarak büyük ekonomilerde sanayi sektörünün inişe geçmesi nedeniyle tam bir ayı piyasası yaşıyor.

Bakır piyasası, Ticaret Savaşı’ndan ve ABD ile Çin arasında başlayan kur savaşından gelecek haberleri bekliyor. Çin’in para birimi Yuan'ın değer kaybına göz yumması ve ABD Doları/Yuan paritesinin ilk kez yedinin üzerine çıkması ve ABD Başkanı Trump’ın 300 milyar dolarlık Çin malına ek vergi kovacağını açıklaması üzerine 5 Ağustos'ta Londra piyasasında bakır fiyatlarının son iki yılın en düşük seviyesi olan ton başına 5 bin 646 dolara inmesine neden oldu.

Bakır, 22 Ağustos'ta Londra’da ton başına 5 bin 667 dolardan işlem görürken yıl içindeki zirvesi olan mart başındaki 6 bin 570 dolara göre yüzde 13,7 değer yitirdi. Bakır geçen yıl haziran ayındaki 7 bin 244 dolarlık zirvesinden itibaren Ticaret Savaşları’nın başlamasıyla birlikte yüzde 20 değer yitirdi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)