Foto GaleriEkonomiDüşen faizlerin etkilediği sektörler

Düşen faizlerin etkilediği sektörler

2 / 5 Düşen faizlerin etkilediği sektörler
04 Kasım 2019 - 11:09

BİST'TE BEKLENTİLER NASIL?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatili sonrası Türkiye piyasaları ise geçen hafta ABD'den gelen kötü haberlerin etkisindeydi. ABD Temsilciler Meclisi, Türkiye'ye yaptırım uygulanmasını ve sözde Ermeni soykırımının tanınmasını öngören iki tasarıyı çoğunlukla kabul etti. Tasarıların yasalaşması için Senato'da da aynı şekilde kabul edilmesi gerekiyor. Tasarılar Senato'dan üçte iki çoğunluğun üzerinde oyla geçerse ABD Başkanı Donald Trump'ın önüne gitmeden doğrudan yasalaşacak.

Endekste ise 98.000-99.500 bandında yatay bir seyir vardı. Endeksteki geri çekilmelerin ABD yaptırımı endişesinden kaynaklandığı kaydediliyor. Peki, yıl sonuna kadarki süreçte BİST-100 nasıl bir görünüm sergiler? Gedik Yatırım Araştırma Direktörü Ali Kerim Akkoyunlu, global likidite koşullarının elverişli olmasıyla ve jeopolitik risklerin azalmasıyla borsada yıl sonuna kadar olumlu bir seyir bekliyor. Akkoyunlu'nun borsadaki yıl sonu hedefi 115.000 seviyesinde bulunuyor.

Ata Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Cemal Demirtaş ise endekste yüzde 40 yukarı yönlü potansiyel olduğunu ve bir yıllık BİST-100 hedeflerini 135.000'e revize ettiklerini söylüyor. Demirtaş, yukarı yönlü revizyonu, piyasalarda ana temanın 'düşük faiz ortamına dönüş' olacağı beklentisine dayandırıyor. Jeopolitik risklerin takip edilmesi gerektiğini vurgulayan Demirtaş, kısa vadede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 13 Kasım'daki ABD seyahatinin ve Suriye'deki gelişmelerin belirleyici olacağına dikkat çekiyor.


ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)