Foto GaleriEkonomiDüşen faizlerin etkilediği sektörler

Düşen faizlerin etkilediği sektörler

1 / 5 Düşen faizlerin etkilediği sektörler
04 Kasım 2019 - 11:09

Ekonomide düşük faiz ortamı sürüyor. Bunun hisse senetlerini destekleyeceği, iç talebe duyarlı otomotiv, konut, beyaz eşya, dayanıklı tüketim gibi sektörleri olumlu etkileyeceği öngörülüyor. Fonlama maliyetlerinin aşağı gelmesi de bankalara olumlu yansıyabilir.

Önceki hafta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz indiriminin ardından geçen hafta da dikkatler ABD Merkez Bankası'nın (FED) kararındaydı.

FED, faizi art arda üçüncü kez indirdi ve yüzde 1,50-1,75 aralığına çekti. Banka, işgücü piyasasının güçlü seyrettiğini, ekonomik aktivitenin ise ılımlı büyüme eğilimini sürdürdüğünü belirtti. FED'in faiz kararı sonrası açıklamalarının faiz indirimlerinin etkilerini takip edeceğine ve ek faiz indirimlerine devam etme eğiliminde olmayacağına işaret ettiği belirtiliyor. Uzmanlar,

"FED, bir yandan faiz indirimlerine ara verirken bir yandan da faizleri ileride tekrar indirmeye başlayabileceğini de masada tutarak kendine hareket alanı yaratıyor" yorumunu yapıyor.

FED'in faiz indirimi sonrasında global piyasalarda iyimser bir hava görüldü, iş Yatırım analistleri, ekonomideki gelişmeleri izlemek için bekleme sinyali veren FED'in piyasaları tedirgin etmediğine değiniyor. Piyasaların 2020 yaz aylarında 25 baz puanlık bir faiz indirimini beklemeye devam ettiğini de kaydediyor, İş Yatırım, FED Başkanı Jerome Powell'in "Faiz artışı için enflasyonda ciddi yükseliş görmek lazım" cümlesinin piyasaların bardağın dolu tarafını görmesinde etkili olduğunu analizini de yapıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)