Foto GaleriEkonomiDolar ve emtiada dikkat edilmesi gerekenler

Dolar ve emtiada dikkat edilmesi gerekenler

1 / 4 Dolar ve emtiada dikkat edilmesi gerekenler
29 Haziran 2017 - 12:28

Dolar'ın Değer Kaybı Altın'ı Güçlendiriyor

Avrupa Merkez Bankası başkanı Mario Draghi Avrupa’da ekonomik görünümün bir miktar iyileşmesiyle birlikte parasal genişleme programında kısıtlamaya yönelik adımları atabileceğinin sinyalini vermesi Euro’nun bir çok para birimi karşısında değer kazanmasına sebebiyet verdi. Emtia piyasaları da bu açıklamaların ardından para piyasaları kadar volatil olmasa da Altın $1250 üzerine yeniden çıkmayı başardı. 

Draghi’nin açıklamaları sonrasında Dolar Endeksi 96 seviyesinin altına kadar düştü. Dolar’da ki değer kaybı EURUSD paritesinde 1,1378’in test edilmesini sağlarken, Dolar’ın zayıflaması Altın’a değer kazandırıyor. Altın fiyatları Haziran ayında $1296 tepesi ile Nisan ayı zirvelerini test etmişti. $1300 seviyesi Altın için önemli bir psikolojik direnç olarak karşımıza çıkmakta. $1300 seviyesinin yukarı yönde aşılması için temel sebeplerin Altın’ın güvenli liman konumu için tetiklenmesi gerekmekte. 2016 Kasım’da ki $1337 tepesini ve daha geride 1 yıl önceki 2016 Temmuz zirvesi $1375’lerin hedeflenmesini sağlayacaktır. 

Diğer taraftan Altın’ın ABD 10 Yıllık tahvilleri ve Yen ilişkisine baktığımızda yüksek korelasyonun devam ettiğini gözlemliyoruz. FED, önümüzdeki dönemde ABD 10 Yıllıklarında 2.60 üzerinde bir fiyatlama bekliyor hatta parasal sıkılaşma aşamasına 3 fiyat seviyesi üzerindeki bir noktadan başlamak istiyor. ABD 10 Yıllık tahvilindeki son 6 aylık süreçteki 2.65 ikili zirvesi seviyesi Altın fiyatlarındaki $1296 ikili zirve seviyesine denk gelmekte. Dolayısıyla yatırımcılar hem YEN’in değerlenmesi sürecini hem de ABD 10 yıllık tahvil fiyatlarındaki 2.65 tepelerinin geçilmesini Altın’ın kalıcı yükselişi için kendilerine referans noktası olarak alabilirler. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)