Foto GaleriGündemDolandırıcıların 'uçan mürekkep' oyunu artık işe yaramıyor!

Dolandırıcıların 'uçan mürekkep' oyunu artık işe yaramıyor!

8 / 10 Dolandırıcıların 'uçan mürekkep' oyunu artık işe yaramıyor!
30 Haziran 2021 - 11:57

"Ülkemizde imzalar genellikle şekilsel olarak atılmakta"

Çek ve senet gibi belgelerin yanı sıra imzalı olan alacak verecek içeren evrak, küçük bir not kağıdı veya peçetenin kanunen geçerli sayıldığına dikkati çeken Saltı, bu nedenle atılan her imzaya çok dikkat etmek gerektiğini anlattı.

Saltı, imza incelemelerinde en sık karşılaşılan sorunun vatandaşların bilgi eksikliğinden kaynaklandığını kaydederek, "Ülkemizde imzalar genellikle şekilsel olarak atılmakta. Yazı unsuru içermeyen, yani isim ve soy isim yer almayan bu tür imzaların taklit edilmesi kolay. Bu da şahsı ciddi yükümlülükler altına sokabiliyor. İmza sahibinin mümkün olduğunca komplike ve yazı unsuru içeren imza atması idealdir." diye konuştu.

İmzanın nasıl atılacağı hususunda kanunlarda çeşitli tanımlamalar bulunduğunu ancak nasıl atılmayacağına ilişkin net bir çerçeve çizilmediğini ifade eden Saltı, fiyonk işareti veya sadece harfle imza atılmasının yanlış olduğunu bildirdi.

Saltı, ideal imzanın, yazı unsuru içermesi ve bitişik el yazısıyla atılması gerektiğini dile getirerek, bu tür imzaların sahteciler tarafından taklit edilmesinin daha zor olduğunu belirtti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)