Foto GaleriEkonomiDalgalı piyasada 42 hisse önerisi

Dalgalı piyasada 42 hisse önerisi

5 / 5 Dalgalı piyasada 42 hisse önerisi
21 Ekim 2019 - 11:35

En çok önerilen 6 hissenin analizi

1- Garanti BBVA: Çekirdek spread ve marjları güçlü seyrediyor. Sermaye oranları sektöre göre güçlü durmaya devam ediyor. Ancak artan provizyon giderlerinin 2019 yılı kâr iyileşmesini sınırlayabileceği kaydediliyor.

2- Kordsa: Axiom Materials şirketinin satın alma işlemini temmuz ayında 178 milyon dolar bedelle tamamladı. Axiom'un 50 milyon dolarlık satış geliri var ve Kordsa'nın ana işinden daha kârlı olarak yaklaşık yüzde 25 FVAÖK marjıyla faaliyet gösteriyor. Bu satın alma ilave ciro ve kâr yaratabilir.

3- Koza Altın Bilançosunda en yüksek nakit barındıran şirketlerden biri. Haziran ayı itibarıyla 3,2 milyar TL net nakit pozisyonu var. Satışlarının dolar cinsinden olması, TL'de değer kaybı olduğunda iyi koruma sağlıyor. Altın fiyatlarının 1.500 dolarlara yükselmesi de hisse performansını destekliyor.

4- Migros: Her ne kadar ikinci çeyrekte kur farkı ve faiz giderleri nedeniyle nette zarar açıklamış olsa da operasyonel sonuçlar beklentilerden iyi geldi. Şirket öngörülerinde yukarı yönlü revizyon yapmasıyla ve borçluluğun < iyileşmeye devam etmesiyle beğeniliyor.

5- Türk Telekom: İlk yarıyılda kuvvetli operasyonel performans sergiledi. Net finansal giderlerinde belirgin azalış görüldü. 2019 FVAÖK beklenti aralığını 10-10,2 milyar TL'den 10,3-10,5 milyar TL'ye yükseltti. Güçlü büyümesi ve iyileşen operasyonel kârlılığıyla öne çıkıyor.

6- Pegasus: Üçüncü çeyrekte güçlü bilanço açıklaması bekleniyor. Güçlü sonuçların ardından şirket yönetiminin 2019 yıl sonu hedeflerini yukarı çekebileceği öngörülüyor. Cazip değerlemesi nedeniyle öneriliyor. (Ekonomist Dergisi)

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)