Foto GaleriEkonomiDalgalı piyasada 42 hisse önerisi

Dalgalı piyasada 42 hisse önerisi

2 / 5 Dalgalı piyasada 42 hisse önerisi
21 Ekim 2019 - 11:35

Haftaya 99.028'den başlayan BİST-100, 93.000'lere geriledi. Haftanın son günü ABD ile varılan mutabakat ise piyasalara olumlu yansıdı. Dolar/TL 5,78'lere çekildi, borsa da 98.500'lere yükseldi.

Bu arada geçen hafta başı borsadaki kayıplarda başı banka hisseleri çekerken Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) spekülatif hareketlere karşı önlem olarak BİST-30'a dahil banka hisselerinde açığa satış yasağı getirdi. Ayrıca Halkbank ile ilgili de yeni bir gelişme yaşandı. İran yaptırımını ihlal ettiği gerekçesiyle New York Bölge Savcılığı, Halkbank aleyhine dava açtı. Bunun yaptırımların bir parçası olduğu ve söz konusu iddianame sonucunda Halkbank'ı ve Türk bankacılık sektörünü zorlayacak yönde bir karar çıkmayacağı ifade ediliyor.

Borsadaki geri çekilmelerin orta-uzun vadeli yatırımcılar için alım fırsatı yaratabileceği görüşü ağırlık kazanıyor. Ekonomist Dergisi’nden Ceren Oral Balaban, düşüşlerde alım fırsatı sunan hisseleri araştırdı. 8 aracı kurum toplam 42 hisse için 'al' dedi. Beş kurumun portföyündeki Garanti BBVA ve Koza Altın en çok önerilen hisseler oldu. Onları, Kordsa, Pegasus, Migros ve Türk Telekom izledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)