Foto GaleriGündemAdım adım NATO süreci: Türkiye izin vermezse ne olur?

Adım adım NATO süreci: Türkiye izin vermezse ne olur?

9 / 11 Adım adım NATO süreci: Türkiye izin vermezse ne olur?
17 Mayıs 2022 - 14:23

NATO'YA KATILIM SÜRECİ VE OY BİRLİĞİ ŞARTI

NATO, "açık kapı" politikası izliyor. Bu politika, ittifakın kurucu anlaşmasının 10. maddesine dayanıyor.

Bu maddede kurucu Washington Antlaşması'na taraf olan ülkelerin Kuzey Atlantik bölgesinin güvenliğine katkı sağlamak için herhangi bir Avrupa ülkesini ittifaka katılmaya davet edebileceği belirtiliyor.

Ancak bir ülkenin NATO'ya dahil olabilmesi için oy birliği, yani mevcut 30 müttefik ülkenin hepsinin birden onay vermesi gerekiyor.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)17 Mayıs 2022 17:50

    Ya ne mektuplar yazdılar... :D  ne çuvallar takıldı... ne olacak ? bu ekonomi ile kime ne diyeceksın ?  rahip çekti gitti kaçıkçı doyası uçtu gitti. Biz bizi biliyoruz. burada pkk nin açılımı tazelenmeli. çocuk savaşçılar, çocuk askerler, kız çocuklarına tacizler, çocuk kaçırma, insanların infazı, masumların baskı zarar görmesi, mafta işleri uyuşturucu madde avrupa gençlerini zehirlemeler, bu bağlamda adımlar atılıp pkk nın avrupa imajı isveçde olsa norveçde finde olsa güncellenmeli. orada siyasi parti pozisyonuna kendilerini çekip fonlardan destek sağlıyorlar. Gelecekde ortadoğuda oluşacak oluşumlarda sadece söz sahibi olmak için. Yani suriye toprak bütünlüğüde savunulmalı ki bu planlarıda yok olsun. sadece karşıyım engelliyorum muhabbetler boş icraat lazım ve şart..suriye bütündür. ırak bütündür. devletlerin orduları bunları temizlesin sonra bu çıkışlar etkili olur yoksa şuan etkisiz. ABD rusya için plan yapıyor.

  • www17 Mayıs 2022 16:49

    Biden ne derse o