Ana Sayfa***UTPYA***UTOPYA TURİZM İNŞAAT İŞLETMECİLİK TİCARET A.Ş.( Genel Kurul Toplantısı Sonucu )----

***UTPYA***UTOPYA TURİZM İNŞAAT İŞLETMECİLİK TİCARET A.Ş.( Genel Kurul Toplantısı Sonucu )

14 Aralık 2012 - 11:23 borsagundem.com

***UTPYA***UTOPYA TURİZM İNŞAAT İŞLETMECİLİK TİCARET A.Ş.( Genel Kurul Toplantısı Sonucu )

Ortaklığın Adresi : İlkbahar Mah. Konrad Adenauer Cad. No: 79 / 10 Çankaya / ANKARA
Telefon ve Faks No. : Tel : 0 312 496 45 40 - Fax : 0 312 496 02 19
Ortaklığın Yatırımcı/Pay Sahipleri İle İlişkiler Biriminin Telefon ve Faks No.su : Tel : 0 312 496 45 40 - Fax : 0 312 496 02 19
Yapılan Açıklama Güncelleme mi? : Hayır
Yapılan Açıklama Düzeltme mi? : Hayır
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı? : Hayır
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Özel Durum Açıklamasının Tarihi : 24.09.2012
Özet Bilgi : Esas Sözleşme Tadili için Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı Sonucu



Genel Kurul Toplantı Türü : Olağanüstü
Olağan Genel Kurul Toplantısı ise Ait Olduğu Hesap Dönemi : yok
Genel Kurul Tarihi : 14.12.2012


ALINAN KARARLAR / GÖRÜŞÜLEN KONULAR:
UTOPYA TURİZM İNŞAAT İŞLETMECİLİK A.Ş.
OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTI TUTANAĞI
14/12/2012

Utopya Turizm İnşaat İşletmecilik A.Ş.'nin, 2012 yılına ait Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı 14 Aralık 2012 Cuma günü, saat 10:00'da, şirket merkezi, İlkbahar Mah. Konrad Adenauer Cad.79/10 Çankaya/ANKARA adresinde, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı,Ankara Ticaret İl Müdürlüğü 'nün 14/12/2012 tarih ve 00597 sayılı yazılarıyla görevlendirilen Bakanlık Komiseri Sayın GÜRSEL AYHAN 'nın gözetiminde yapılmıştır.

Olağanüstü Genel Kurul Toplantısına ilişkin davetin, kanun ve ana sözleşmede öngörüldüğü gibi ve gündemi de ihtiva edecek şekilde 06 Kasım 2012 tarih ve 8187 sayılı Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi, 14 Kasım 2012 tarihli Radikal Gazetesi ve 24 Eylül 2012 tarih ve saat 14:34:26 de KAP'ta ilan edilmek suretiyle süresi içerisinde yapılmıştır.

Hazirun cetvelinin tetkikinden, Şirket'in toplam 25.000.000,00 TL.'lik sermayesine tekabül eden 25000000 adet hisseden 800.000,00 TL.'lik sermaye ye karşılık 800.000 adet hisse asaleten, 14.515.000,00 TL'lik sermayeye karşılık 14515000 adet hisse vekaleten olmak üzere toplam 15315000 adet hissenin, toplantıda temsil edildiğini ve böylece gerek kanun ve gerekse anasözleşmede öngörülen asgari toplantı nisabının mevcut olduğunun anlaşılması üzerine toplantı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nejat Recai Dursun tarafından açılarak gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmiştir.

1- Yapılan seçim sonunda Divan Başkanlığı'na Nejat Recai DURSUN'un Seçilmesine oy birliği ile karar verildi.

2- Seçilen Başkanlık Divanına Olağanüstü Genel Kurul Toplantı Tutanağının imzalama yetkisinin verilmesine ilişkin gündem maddesinde Fatih Bulut' a vekaleten katılan Av. Önder KARAOĞLU bir önerge vererek Genel Kurul toplantı tutanağının Başkanlık Divanınca değil toplantıya katılan ortaklar tarafından imzalanmasını teklif etti 40.466 kabul oyuna karşılık 24.959.534 oyla önerge reddedildi. Genel Kurul toplantı tutanağını imzalama yetkisi Divan Başkanına oy çokluğu ile verilmiştir.

Gündem maddesinin görüşülmesine geçilmeden önce Fatih BULUT a vek leten katılan Av. Önder KARAOĞLU tarafından verilen önergede şirket esas sözleşmesinin amaç ve konu başlıklı 3.maddesinin tadil edilmeyip aynen kalmasını teklif etti ( Ek. 2 ) Önerge Genel kurul a okundu Hazirunda imzası bulunanlardan 40.466 kabul oyuna karşılık 24.959.534 oyla önerge reddedildi.


3- Başbakanlık Sermaye Piyasası Kurulu'nun 03.10.2012 tarih ve 9818 sayı, T.C.Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü'nün 07.12.2012 tarih ve 7002 sayılı yazıları ile esas sözleşmenin Amaç ve Konu başlıklı 3.maddesinin aşağıdaki şekilde tadil edilmesine oy çokluğu ile karar verildi.

ESKİ METİN
AMAÇ VE KONU:
Madde 3: Şirketin amacı ve bu amacı gerçekleştirmek için yapmaya yetkili olduğu muameleler ve girişebileceği işler şunlardır:
a) Her nevi konut, toplu konut inşaatı yaptırır, satar, kiraya verir, şehirler kurar, işhanları, yol, köprü, baraj, kanal, tünel, fabrika binaları, hava alanları, otel, motel, kamping, her türlü turistik tesis, alışveriş merkezi, spor tesisleri, spor sahaları ve her türlü inşaat işlerini yapar, her türlü gayrimenkul alım satım ve ticaretini yapar.
b) Gerek kendi arsa ve arazileri gerekse özel ve tüzel kişilere veya hazineye ait arsa ve araziler üzerinde her türlü konut, toplu konut, turistik tesis, tatil köyleri ve konaklama tesisleri inşaa eder, bunları kiralar, kiraya verir, işletir, satar, satın alır ve üçüncü şahıslara devreder.
c) Konu ile ilgili olarak devlet kurum ve kuruluşları ile katma ve özel bütçeli dairelerle, belediyelerin, hakiki ve hükmi şahısların açacağı ihalelere iştirak eder, taahhütlerde bulunur ve bu taahhütleri tamamlar.
d) Konu ile ilgili her türlü inşaat malzemeleri araç ve teçhizatları, iş makinaları ve teçhizatlarının yurt içi alım ve satımlarını ve ithalat ve ihracatlarını yapar.
e) Şirket iştigal konuları ile ilgili olarak fabrikalar, sanayii siteleri kurabilir, işletebilir, kurulmuş olanları satın alabilir.
f) Otel, motel, kamping, mokamp, pansiyon, tatil köyü, dinlenme evleri, termal istasyonları, plaj, restaurant, kafetarya, alışveriş merkezi gibi konaklama, dinlenme, gezme, eğlenme, yiyecek içecek yerleri, gümrüklü veya gümrüksüz turistik eşya satış yerleri açar, işletir, kiralar, kiraya verir, satın alır veya satar.
g) Şirket, Sermaye Piyasası Kanunu'nun 15.maddesinin son fıkrası hükümleri saklı kalmak kaydıyla, amaç ve konuları ile ilgili yeni şirketler kurabilir, kurulmuş olanlara iştirak edebilir. Amaç ve konunun gerçekleşmesi için, yatırımcıların aydınlatılmasını teminen sermaye piyasası mevzuatı çerçevesinde gerekli özel durum açıklamalarının yapılması kaydıyla, gerekli iç ve dış kredileri temin edebilir ve bunlar için her türlü tasarrufta bulunabilir.
h) Şirket, aldığı veya alacağı her türlü kredilerle, gerçek ve tüzel kişilere olan borçları ve diğer taahhütleri için yatırımcıların aydınlatılmasını teminen sermaye piyasası mevzuatı çerçevesinde gerekli özel durum açıklamalarının yapılması kaydıyla gayrimenkullerini ipotek edebilir, menkullerini rehin edebilir, kefil olabilir.
ı) Şirket, amaç ve konusunu gerçekleştirmek için menkul ve gayrimenkul satın alır, satar, kiralar veya başkalarına kiraya verir. Sahibi bulunduğu menkul ve gayrimenkul bilumum kıymetler üzerinde aracılık faaliyeti ,portföy yöneticiliği ve yatırım danışmanlığı niteliğinde olmamak kaydıyla başkaları lehine mülkiyet ve mülkiyetten gayri ayni haklar temin eder ve/veya başkalarının ilgili bulunduğu bilimum menkul ve gayrimenkul hak ve alacaklardan mülkiyet ve mülkiyetten gayri ayni haklar tesis ve iktisap eder.
i) Gerek maliki bulunduğu, gerekse başkalarının mülkiyetinde bulunan gayrimenkulleri üzerinde , yatırımcıların aydınlatılmasını teminen sermaye piyasası mevzuatı çerçevesinde gerekli özel durum açıklamalarının yapılması kaydıyla, konusu ile ilgili Şirket lehine ve aleyhine ipotek tesis eder veya fekkeder.
j) Şirket kendi alacaklarını temin etmek için, yatırımcıların aydınlatılmasını teminen sermaye piyasası mevzuatı çerçevesinde gerekli özel durum açıklamalarının yapılması kaydıyla, ipotek ve diğer her türlü rehinler ve teminatları alabilir, kendisinin ve üçüncü kişilerin doğmuş ve doğacak borçlarını teminen kendi gayrimenkulleri üzerinde ve diğer rehinler, ticari işletme rehni tesis edebilir, kefil olabilir, ticari senetleri ara ciranta olarak imzalayabilir ve/veya aval verebilir.
k) Şirket, yatırımcıların aydınlatılmasını teminen sermaye piyasası mevzuatı çerçevesinde gerekli özel durum açıklamalarının yapılması kaydıyla, iktisadi hayat ve amacının gerektirdiği her türlü sınai, mali ve ticari taahhütlerde bulunabilir.
l) Krediler temin etmek için her türlü kanuni ve hukuki iş ve işlemleri yapar.
m) Şirket, yukarıda belirtilenler dışında konusu ile ilgili ve verimli olacağına kani olduğu işlere de Yönetim Kurulu'nun teklifi ve Genel Kurul'un kararı ile girişebilir. Ancak bu kararlar ana sözleşmenin tadili mahiyeti olduğundan gerekli değişiklik için Sermaye Piyasası Kurulu ve Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'ndan gerekli iznin alınması ve ana sözleşmede kayıtlı formalitelerin ikmalinden sonra geçerli olacaktır.
n) Mimari, endüstriyel tesis, altyapı, üstyapı ulaşım ve bunlarla ilgili her türlü proje üretir.
o) Şirket üçüncü kişi veya tüzel kişilerin borçlarına teminatı olmak üzere, yatırımcıların aydınlatılmasını teminen sermaye piyasası mevzuatı çerçevesinde gerekli özel durum açıklamalarının yapılması kaydıyla, menkullerini ipotek ettirebilir, gayrimenkullerini üçüncü şahıs veya şirketlerin kullanacağı kredilere teminat olarak ipotek edebilir.
ö) Şirketin kendi adına ve 3. kişiler lehine, garanti, kefalet, teminat vermesi veya ipotek dahil rehin hakkı tesis etmesi hususlarında sermaye piyasası mevzuatı çerçevesinde belirlenen esaslara uyulur.
p) Yurt içine veya yurt dışına, kara, deniz ve hava ulaştırma araçları ile münferit veya grup gezi, eğlence, spor, kongre, konferans ve benzeri organizasyonları yapar, yurt içi-yurt dışı turlar tertipler.
r) Ulaştırma araçları bulundurur veya kullanır, kiralar kara-deniz-hava araçları (charter-cruiser gibi) ile her türlü taşımacılık yapar.
s) Su sporları faaliyetlerinde bulunur.


YENİ METİN
AMAÇ VE KONU:
Madde 3: Şirketin amacı ve bu amacı gerçekleştirmek için yapmaya yetkili olduğu muameleler ve girişebileceği işler şunlardır:
a) Her nevi konut, toplu konut inşaatı yaptırır, satar, kiraya verir, şehirler kurar, işhanları, yol, köprü, baraj, kanal, tünel, fabrika binaları, hava alanları, otel, motel, kamping, her türlü turistik tesis, alışveriş merkezi, spor tesisleri, spor sahaları ve her türlü inşaat işlerini yapar, her türlü gayrimenkul alım satım ve ticaretini yapar.
b) Gerek kendi arsa ve arazileri gerekse özel ve tüzel kişilere veya hazineye ait arsa ve araziler üzerinde her türlü konut, toplu konut, turistik tesis, tatil köyleri ve konaklama tesisleri inşaa eder, bunları kiralar, kiraya verir, işletir, satar, satın alır ve üçüncü şahıslara devreder.
c) Konu ile ilgili olarak devlet kurum ve kuruluşları ile katma ve özel bütçeli dairelerle, belediyelerin, hakiki ve hükmi şahısların açacağı ihalelere iştirak eder, taahhütlerde bulunur ve bu taahhütleri tamamlar.
d) Konu ile ilgili her türlü inşaat malzemeleri araç ve teçhizatları, iş makinaları ve teçhizatlarının yurt içi alım ve satımlarını ve ithalat ve ihracatlarını yapar.
e) Şirket iştigal konuları ile ilgili olarak fabrikalar, sanayii siteleri kurabilir, işletebilir, kurulmuş olanları satın alabilir.
f) Otel, motel, kamping, mokamp, pansiyon, tatil köyü, dinlenme evleri, termal istasyonları, plaj, restaurant, kafetarya, alışveriş merkezi gibi konaklama, dinlenme, gezme, eğlenme, yiyecek içecek yerleri, gümrüklü veya gümrüksüz turistik eşya satış yerleri açar, işletir, kiralar, kiraya verir, satın alır veya satar.
g) Şirket, Sermaye Piyasası Kanunu'nun 15.maddesinin son fıkrası hükümleri saklı kalmak kaydıyla, amaç ve konuları ile ilgili yeni şirketler kurabilir, kurulmuş olanlara iştirak edebilir. Amaç ve konunun gerçekleşmesi için, yatırımcıların aydınlatılmasını teminen sermaye piyasası mevzuatı çerçevesinde gerekli özel durum açıklamalarının yapılması kaydıyla, gerekli iç ve dış kredileri temin edebilir ve bunlar için her türlü tasarrufta bulunabilir.
h) Şirket, aldığı veya alacağı her türlü kredilerle, gerçek ve tüzel kişilere olan borçları ve diğer taahhütleri için yatırımcıların aydınlatılmasını teminen sermaye piyasası mevzuatı çerçevesinde gerekli özel durum açıklamalarının yapılması kaydıyla gayrimenkullerini ipotek edebilir, menkullerini rehin edebilir, kefil olabilir.
ı) Şirket, amaç ve konusunu gerçekleştirmek için menkul ve gayrimenkul satın alır, satar, kiralar veya başkalarına kiraya verir. Sahibi bulunduğu menkul ve gayrimenkul bilumum kıymetler üzerinde aracılık faaliyeti ,portföy yöneticiliği ve yatırım danışmanlığı niteliğinde olmamak kaydıyla başkaları lehine mülkiyet ve mülkiyetten gayri ayni haklar temin eder ve/veya başkalarının ilgili bulunduğu bilimum menkul ve gayrimenkul hak ve alacaklardan mülkiyet ve mülkiyetten gayri ayni haklar tesis ve iktisap eder.
i) Gerek maliki bulunduğu, gerekse başkalarının mülkiyetinde bulunan gayrimenkulleri üzerinde , yatırımcıların aydınlatılmasını teminen sermaye piyasası mevzuatı çerçevesinde gerekli özel durum açıklamalarının yapılması kaydıyla, konusu ile ilgili Şirket lehine ve aleyhine ipotek tesis eder veya fekkeder.
j) Şirket kendi alacaklarını temin etmek için, yatırımcıların aydınlatılmasını teminen sermaye piyasası mevzuatı çerçevesinde gerekli özel durum açıklamalarının yapılması kaydıyla, ipotek ve diğer her türlü rehinler ve teminatları alabilir, kendisinin ve üçüncü kişilerin doğmuş ve doğacak borçlarını teminen kendi gayrimenkulleri üzerinde ve diğer rehinler, ticari işletme rehni tesis edebilir, kefil olabilir, ticari senetleri ara ciranta olarak imzalayabilir ve/veya aval verebilir.
k) Şirket, yatırımcıların aydınlatılmasını teminen sermaye piyasası mevzuatı çerçevesinde gerekli özel durum açıklamalarının yapılması kaydıyla, iktisadi hayat ve amacının gerektirdiği her türlü sınai, mali ve ticari taahhütlerde bulunabilir.
l) Krediler temin etmek için her türlü kanuni ve hukuki iş ve işlemleri yapar.
m) Şirket, yukarıda belirtilenler dışında konusu ile ilgili ve verimli olacağına kani olduğu işlere de Yönetim Kurulu'nun teklifi ve Genel Kurul'un kararı ile girişebilir. Ancak bu kararlar ana sözleşmenin tadili mahiyeti olduğundan gerekli değişiklik için Sermaye Piyasası Kurulu ve Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'ndan gerekli iznin alınması ve ana sözleşmede kayıtlı formalitelerin ikmalinden sonra geçerli olacaktır.
n) Mimari, endüstriyel tesis, altyapı, üstyapı ulaşım ve bunlarla ilgili her türlü proje üretir.
o) Şirket üçüncü kişi veya tüzel kişilerin borçlarına teminatı olmak üzere, yatırımcıların aydınlatılmasını teminen sermaye piyasası mevzuatı çerçevesinde gerekli özel durum açıklamalarının yapılması kaydıyla, menkullerini ipotek ettirebilir, gayrimenkullerini üçüncü şahıs veya şirketlerin kullanacağı kredilere teminat olarak ipotek edebilir.
ö) Şirketin kendi adına ve 3. kişiler lehine, garanti, kefalet, teminat vermesi veya ipotek dahil rehin hakkı tesis etmesi hususlarında sermaye piyasası mevzuatı çerçevesinde belirlenen esaslara uyulur.
p) Yurt içine veya yurt dışına, kara, deniz ve hava ulaştırma araçları ile münferit veya grup gezi, eğlence, spor, kongre, konferans ve benzeri organizasyonları yapar, yurt içi-yurt dışı turlar tertipler.
r) Ulaştırma araçları bulundurur veya kullanır, kiralar kara-deniz-hava araçları (charter-cruiser gibi) ile her türlü taşımacılık yapar.
s) Su sporları faaliyetlerinde bulunur.
ş) Her türlü kaynağı kullanarak elektrik enerjisi üretim tesisi yapımı, tesislerin tevsiatı, işletilmesi, enerji ticareti için her türlü araç, gereç ve malzemeyi mübayaa etmek, bunları kullanmak veya kullandırmak, elektrik enerjisi üreten ve veya satışını yapan kurulmuş şirketleri satın almatoplantı tutanağına geçmesi talebi üzerine okunarak tutanağa yazılmıştır. "şirket esas sözleşmesinin amaç ve konu başlıklı 3.maddesinin değişikliğine red oyu kullanmam sebebi ile genel kurul tutanağına Yeni SPK kanunun meclis tarafından kabul edilen metninin 24.maddesinde yer alan Müvekkil hissedar Fatih Bulut un ayrılma hakkını kullanmak istediğini ve bu konuda şirketin halka arz sonrası mali tablolarındaki iyileştirmeler ve defter değerindeki yükselme ile orantılı olarak adil şeffaf ve dürüstlük ilkelerine uyumlu olarak belirlenecek yeni bir fiyat üzerinden olmak kaydı ile ve bu fiyatın alt limitinin de 1 adet nominal hisse için 5.60 TL fiyat ve üzerinden olmak koşulu ile Meclis tarafından kabul edilen Yeni SPK kanunu gereği ayrılma hakkını kullanmak istemesini tutanaklara bu şekilde geçirilmesini arz ve teklif ederim" önergesinin aynı metinle Mustafa KARAKAŞ ve Ali Kemal KÜÇÜKKAYA tarafından verilmiştir. Bunun üzerine söz alan Yön. Kur. Üyesi NEJAT RECAİ DURSUN vekili olduğu ortaklarla beraber yazılı beyanı kabul etmediğini ve bu yazılı beyanın tutanaklara eklenmesini talep etmiştir.


4- Dilek ve Temenniler ile Kapanış : Söz alan olmadığından ve gündemde de görüşülecek başka madde kalmadığından alınan kararlara itirazın olmadığı mahallinde düzenlenip imza altına alınarak toplantı divan başkanı tarafından saat 10.40 'da kapatıldı. 14/12/2012 Çankaya/ANKARA


Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.

Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: VIII, No:54 sayılı Tebliğinde yeralan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.

http://kap.gov.tr/yay/Bildirim/Bildirim.aspx?id=251759


IMKB

-Foreks Haber Merkezi-