Yüzde 30 düşmeden borsalarda düzeltme olmaz

Salgının ekonomiyi en sert biçimde vurduğu mart ayından pozitif seviyede çıkan risk fonu yöneticisi Wall Street’te %30’luk düşüş bekliyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Riskli fon yönetim şirketi Satori tarihin en kötü ilk çeyreğini pozitif seviyede bitirdi. Şirketin başındaki isim Dan Niles ise şubat ayından itibaren korona virüsün ekonomide yarattığı endişelerin artarak devam ettiğini savunuyor. Niles’a göre borsalar kesinlikle yukarı doğru hareket etmeyecek.

Riskli fon yöneticisi Dan Niles’ın Yahoo Finance’a verdiği demeçte, “Geçmişe ve tarihe baktığınızda 1920’den beri piyasaların dokuz kez %30 civarında düştüğünü görürsünüz, bu oldukça normal” ifadelerini kullanıyor. Niles, “Bunun gibi şeyleri 10 yılda bir gerçekleştiğini görürsünüz ve her seferinde ayı piyasası rallilerine şahit olursunuz” diyor.

Niles tarihsel perspektiften bakarak başka bir keskin düşüş daha beklediğini söylüyor, “Sadece ortalamaya girebilmek için bile piyasaların %30 oranında düşmesi gerekiyor.” Niles piyasaların makul bir değerlemeye gelebilmesi için %30 oranında düşmesi gerektiğini söylüyor.

Piyasalarda hızlı geri dönüş mümkün mü?

Niles piyasaların V şeklinde hızlı bir geri dönüş yaşayacağı argümanlarını gülerek karşıladığını belirtiyor. Riskli fon yöneticisi yükselen işsizlik oranlarının altını çizerek, “En az %10 oranında işsizlik göreceğiz ki benim tahminime göre bütün her şey söylenmeden ve yapılmadan önce bu oran %20’ye yaklaşacak” ifadelerine yer veriyor.

Artan işsizliğin piyasalara etkisine yer veren Niles, “Birçok insan işsiz kaldığında, ki burada yalnız ABD’yi kastetmiyorum, hızlı bir geri dönüş sağlayamazsınız. Bu sorunlar dünyanın her tarafında yaşanıyor” ifadelerini kullanıyor.

Niles kendi portföyünde kısa vadeli pozisyonunu koruduğunu fakat aynı zamanda bir sonraki satış sezonuna dayanıklı olduğunu düşündüğü hisselere de uzun vadeli yatırımlar yapacağını belirtti. Niles’ın tercih ettiği Wall Street hisseleri ise Activition, Take-Two Interactive ve Amazon.