Yusuf Teker’e borsa dayağı

İstanbul ve Adana’da hisse aldırdığı kişilere büyük zarar ettiren Yusuf Teker’in copla öldüresiye dövüldüğü ileri sürüldü

Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) hakkında çok sayıda suç duyurusunda bulunduğu, 2 yıl işlem yasağı getirdiği Yusuf Teker’in fena halde dövüldüğü borsa kulislerinde konuşuluyor.

Plaspak Kimya, Atlantik Petrol ve Tuğçelik hisseleriyle ismi anılan Teker’in bu tahtalarda İstanbul ve Adana’da önemli isimlere yüksek fiyatlardan yüklü miktarda mal aldırdığı ve büyük zararlar ettirdiği dile getiriliyor. Hisse aldırdığı kişilerin zararlarını karşılayamayan Teker’in Etiler’de bir binada copla dövüldüğü iddia ediliyor.

İŞLEM YAPTIĞI HİSSELER BRÜT TAKASA ALINIYOR

Birçok aracı kurumda hesapları kapatılan ve son dönemde InvestAZ isimli aracı kurumda işlem yapmaya başlayan Teker’in bu kurumu da temerrüde düşürdüğü ve büyük sıkıntılar yaşattığı kulislerde konuşuluyor.

Bu hisselerde birlikte hareket ettiği kişiler tarafından da dışlanan Teker, işlem yaptığı her tahtaya brüt takas getirmesiyle tanınıyor.

MANİPÜLASYON SUÇUNDAN YARGILANIYOR

Bilici Yatırım, Baysan Trafo, Denge Yatırım Holding ve Hitit Holding hisselerinde SPK tarafından manipülasyon yaptığı tespit edilen ve hakkında suç duyurusunda bulunulan, ayrıca 2 yıl işlem yasağı getirilen Yusuf Teker, manipülasyon suçundan yargılanmaya devam ediyor.