Yusuf Teker artık yeter!

Hakkında çok sayıda suç duyurusu ve işlem yasağı bulunan Yusuf Teker’in ismi taban taban düşen Atlantik Petrol hisseleriyle anılıyor

Bilici Yatırım, Baysan Trafo, Denge Yatırım Holding ve Hitit Holding hisselerinde Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından manipülasyon yaptığı tespit edilen ve hakkında suç duyurusu yapılan, ayrıca 2 yıl işlem yasağı getirilen Yusuf Teker’in aynı numaraları Atlantik Petrol hisselerinde yaptığı ileri sürülüyor. 1 lira seviyesinden 6 liraya kadar yükselen hisseler 2 Aralık’ta taban taban gerilemeye başladı ve bugün yüzde 20 daha gerileyerek 2.5 lira oldu.  Her operasyonda büyük mağduriyet yaşayan yatırımcılar ise “Yusuf Teker artık yeter” diye isyan ediyor.

OPERASYONA BRÜT TAKAS ARASI

28 Temmuz 2015 tarihinde SPK, Atlantik Petrol hisselerini 29.07.2015 tarihli işlemlerden başlamak üzere 3 ay brüt takas uygulamasını işleme koymuştu.
Brüt takas uygulaması sona erdikten sonra hissede yarım kalan operasyon için yeniden düğmeye basıldı. Hiçbir özel durum açıklaması yokken bir hissenin 6 lira seviyesinden 2.5 liraya kadar neredeyse her gün taban taban gerilemesi normal mi?

PATRONLAR DA İŞİN İÇİNDE İDDİASI

Borsa kulislerinde konuşulan iddialara göre Bahadır Karlıdağ’ın borsaya taşıdığı, Mahmut Kiras (Vali) ve adamı Zeki Erdem’in bir dönem işlem yaptığı hisseler son olarak Diyarbakır ekibine pazarlanmış oradan da Yusuf Teker’e devredilmiş. Patronların da bazı aracı kurumlarda kredili hesaplardan yüksek miktarda mal taşıdığı söyleniyor.