Yıldırım'dan enflasyon ve faize vurgu

Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye yüksek faiz ve enflasyonu haketmiyor" dedi

Başbakan Binali Yıldırım, Bankalar Birliği 61. Genel Kurul Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Türkiye yüksek faiz ve enflasyonu haketmiyor, enflasyonu aşağı çekmek bizim görevimiz. Boş durmayacağız, enflasyonu aşağı çekeceğiz" dedi.

Yıldırım, "Enflasyondaki kıpırdanma çok hoşumuza gitmiyor, mücadele kararından sapma yok. Kurun en önemli etkeni enerji faturamızadır. Not düşürme eylemi etik değil, zamanlaması manidar" şeklinde konuştu.

Başbakan Yıldırım, "Bankacılık sektöründen beklentimiz var. Yüksek faiz bankalar için iyi birşey değilse faizleri indirin" dedi.

KONUT KAMPANYASI GELİYOR

Başbakan konuşmasında konut kampanyası başlatılacağını da söyledi. Yıldırım,"Bu günlerde algı operasyonları devam ediyor. Belli ki seçimlere kadar da tırmandırılarak devam ettirilecek. Amaç istikrarın güvenin yıkılması.Biz eminiz ki vatandaşlar olup biteni görüyor.Sizlerde algıya göre değil Türkiye'nin gerçeklerine göre hareket etmenizi bankacılardan bekliyoruz. Algı operasyonlarına karşı memleket menfaati için karar almaktan çekinmeyiz.

Konut sektöründeki konut stokunun azaltılması için konut kampanyası yapılacak. Ziraat Bankası ve diğer bankalar konut stoğunu azaltmak için kampanya başlatacak." dedi.