Yiğit Bulut'tan maden açıklaması

Yiğit Bulut, son dönemde yaşanan maden tartışmaları hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yiğit Bulut, TRT Haber TV'de Hasan Kurtulmuş'un sunduğu Derin Analiz programında, son dönemde yaşanan maden tartışmalarına değindi. İşte Yiğit Bulut'un Derin Analiz programında yaptığı o açıklamalar.

TÜRKİYE'DE MADEN ÇIKARMAYA ÇALIŞIYORUZ, KARŞISINDA DURAN GRUPLARI ÖRGÜTLEYENLERİN KİMLER OLDUĞUNU GÖRÜYORSUNUZ

Bakın bugün Türkiye'de hâlâ Almanya'nın, İngiltere'nin uzantılarını görüyorsunuz. Hâlâ aynı bilek güreşini burada yapmaya çalıştıklarını görüyorsunuz.

Bugün Türkiye'de maden çıkarmaya çalışıyoruz, karşısında grupları örgütleyenlerin kimler olduğunu görüyorsunuz. Star ve Sabah gazetelerinde özellikle birkaç gün önce bir haber çıktı. O bölgede olmaması gereken insanlar var. Ne arıyorlar orada? Yabancı ülkeden gelmiş, Artvin'i çok sevmiş, Bergama'yı çok sevmiş, oraya yerleşmiş.

Necip Hablemitoğlu'nun söylediklerine çok dikkatli bakın. Nelere işaret etmiş? Bir konuşmasında televizyon programında "bunları anlattığım için beni öldürecekler" demişti. Ve gerçekten de başına söyledikleri geldi.

ÖNCE BİLİNÇALTLARINA İŞLENİYOR, SONRA KULLANILIYORLAR

İnsanlar Gezi olaylarında bunu çok net gördü. Tepki veriyorsunuz ama o sizin verdiğiniz tepki, size önceden hazırlanarak, propaganda yöntemiyle sizin bilincinize ve bilinçaltınıza işleniyor. Yani kullanılıyorsunuz.

Kimse yeşilin katledilmesini istemez. Kimse doğanın katledilmesini istemez. Ama bir ülke yeraltı kaynaklarını çıkarmak zorunda.

50 MİLYAR DOLARLIK KÖMÜRÜ ÇIKARMAYALIM MI?

Trakya'da 50 milyar dolarlık kömür var. Ergene havzasında 50 milyar dolarlık kömür var. Ne yapalım? Bırakalım orada dursun mu? Türkiye madenlerini çıkarmazsa, altını, gümüşü, kömürü çıkarmazsa ne yapacak? Türkiye'nin yeraltı kaynakları bâkir, daha dokunulmamış.

ALTINI ÇIKARMA, GÜMÜŞÜ ÇIKARMA! E NE YAPACAĞIZ?

Ama içeride öyle bir organizasyon yapılıyor ki. Ve baktığınız zaman bunun altından genelde iki Avrupa ülkesi çıkıyor. Ve bu organizasyonun sonucunda olaylar patlak veriyor, insanlar sokaklara dökülüyor. Neye alet olduklarını da bilmiyorlar. Ama bunun sonucunda Türkiye kömürü çıkaramıyor, altını çıkaramıyor, gümüşü çıkaramıyor. E ne yapacağız?