"Yeşilköy" tabelası asıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasından sonra temelleri atılan ve Atatürk Havalimanı yerleşkesinde inşa edilen hastanenin girişine "Yeşilköy Çok Amaçlı Acil Durum Hastanesi" yazılı tabela konuldu.

Yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında Atatürk Havalimanı yerleşkesinde inşa edilen hastanenin girişine "Yeşilköy Çok Amaçlı Acil Durum Hastanesi" yazılı tabela asıldı. Çevre uyarı tabelalarının hastane yerleşkesine konulduğu görüldü.
Yapımı için yaklaşık 4 bin personelin 3 vardiya şeklinde çalıştığı inşaat alanında yoğun hareketlilik görülüyor. İşçiler, çok sayıda vinç, iş makinesi ve kamyonların yer aldığı sahada hummalı çalışmalarını sürdürüyor. Yerleşkedeki toprak alanlara ağaç dikimi ve peyzaj çalışmaları yapılıyor.
Yaklaşık 184 bin metrekare alana kurulacak hastanenin 1008 yatak kapasitesine sahip ve tam teşekküllü olması amaçlanırken inşaatın 24 Mayıs'ta tamamlanması bekleniyor. Salgın, deprem ve afet hastanesi olarak kullanılması hedeflenen, 432 yoğun bakım odası bulunan hastanenin her odası da istenildiğinde yoğun bakıma dönüştürülebilecek.