Yeni kısıtlamalar geliyor!

Gözler Sağlık Bakanlığı Korona virüs Bilim Kurulu ve bugün gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısına çevrildi

Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde korona virüs gündemiyle yapılacak toplantıdan Kovid-19 salgınıyla ilgili alınacak yeni tedbirler çıkacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sunum yapacağı kabine toplantısından çıkan son dakika kararlarını ve yeni tedbirleri Cumhurbaşkanı Erdoğan bizzat açıklayacak.

Bu kapsamda kabinenin hafta içi sokağa çıkma yasağı dahil birçok konuyu gündemine alacağı belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı kabinesinde alınacak yeni tedbirlerin masaya yatırılacağı bakanlar kurulu toplantısında, özellikle vaka sayılarının yüksek olduğu illerde sokağa çıkma yasağının hafta içi de başlangıç ​​gündeme alınacak. 81 ile de getirilebileceği bu tamponlama öncelikli şehirler ile başlatılma de var. En kritik ikinci yasak ise şehirler arası yolculuğa getirilecek seyahat kısıtlaması. Bu ciltte ciddi boyutta olması bekleniyor. Çünkü birçok şehirlerde nüfuslarına oranla beklenen korona virüs vaka artışları bunun çok daha üzerinde seyrediyor.

Son olarak gündemdeki tedbirlerden biri risk grubunda olan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlara kısıtlama. Bu grubun onun gün dışarı çıkabildiği 3 sürenin azaltılması ya da bazında kısıtlanması bekleniyor.

Sokağa çıkma kısıtlaması sona erdi

İngiliz uzmanlar değerlendirdi: Rus aşısı güvenilir mi

Vaka sayısı 30 binin altına düştü