Yatırımcıların uzun vadeli kâr beklentisi güçleniyor

Piyasalarda hareketli bir hafta geride kaldı. Merkez Bankası’nın faiz kararı ve Cumhurbaşkanı’nın müjde haberiyle beklentisi yüksek bir haftayı geride bırakan piyasalar, likiditeye odaklı hareket ediyor

Borsalar Merkez Bankası kararları ve doğalgaz rezervi müjdesinin gündemde olduğu bir haftayı geride bıraktı. Piyasaların kısa vadede likiditeye odaklandığını belirten Milliyet yazarı Zeynep Aktaş uzun vadeli düşünen yatırımcılar için pozitif bir dönemin başladığını belirtti. İşte Aktaş'ın o yazısı:

"Pandemide ikinci dalga kaygılarının yükseldiği bir dönemde Merkez Bankası mevcut risklere dikkat çekerken faizleri yüzde 8.25 seviyesinde sabit tuttu. Zorunlu karşılıkları ise yükseltti. Önümüzdeki dönemde faizin yönelimine dair ilave bir sinyal verilmedi. Cumhurbaşkanı’nın müjde açıklaması faiz kararının önüne geçerken beklentileri fazlasıyla yükseltti. Cuma günü Cumhurbaşkanı’nın yaptığı açıklamada da Karadeniz’de 320 milyar metreküplük doğalgaz rezervi bulunduğu ve 2023’te kullanıma başlanabileceği bilgisi paylaşıldı. Haber olumlu karşılanmakla birlikte piyasaların asıl odaklandığı kısa vadede likidite ve kaynak arayışına bir cevap olmayınca etkisinin sınırlı kaldığı gözlenmekte.