Wall Street dibi gördü mü

Korona virüs sebebiyle New York borsaları bir süredir krizin nerede son bulacağını tartışıyor. Piyasa analistlerine göre Wall Street olabilecek en alt seviyeye düşmüş olabilir.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüsün ABD’de yayılmasıyla birlikte hisse senetleri piyasasında oynaklık aşırı yüksek seviyelere çıktı. Yatırımcılar ve profesyonel para yöneticileri piyasaları analiz ederken korona virüsün oluşturduğuna benzer model bulamadıkları için zorluk yaşıyorlar.

Açık ve objektif bir biçimde piyasaların dibine yaklaşılıp yaklaşılmadığı söylemek oldukça zor. Finansal araştırma firması Arora’nın hazırladığı göreli fiyat endeksine göre Dow Jones endeksi olması gerekenden çok daha fazla satış verdi. Normal şartlarda piyasaların göreli fiyat endeks değerlerine dönmesi gerekirken piyasalardaki olağanüstü şartlar nedeniyle bu dönüşü beklemek bir hayli zor.

Bununla birlikte Arora firmasının göreli fiyat endeksi piyasaların dibe ulaştığını öngörüyor. Bu öngörüyü destekleyense ABD piyasalarında teknoloji firmalarından Apple ve Amazon’un, havalimanı sektöründe Southwest, yarı iletken çip sektöründe AMD ve Intel’in ve banka sektöründe de JPMorgan ve Bank of America’nın hisselerinde dün gerçekleşen yükselişler.

Trump'ın borsa performansı